Annonce
Indland

Den politiske sang er blevet hans varemærke

Sanger og komponist Peter Abrahamsen fylder tirsdag den 12. oktober 80 år. Fejringen af den runde fødselsdag skulle have været "en lille fejring". Men hurtigt tilkendegav 100 personer, at de kommer til festen, så der er hentet hjælp fra hans seks børn til at stå for festen. Foto: Lisbeth Holten/Free

Musiker Peter Abrahamsen har haft stort fokus på at italesætte samfundets uligheder i sin musik. 12. oktober runder han 80 år, og musikken spiller stadig.

Der kunne sagtens skrives sange og musik om sygeplejestrejken, kampene i politik og mange andre samfundsrelevante emner.

Men ingen gør det.

Det undrer sanger, komponist og musiker Peter Abrahamsen, der tirsdag den 12. oktober fylder 80 år.

Annonce

Igennem sin karriere har han gjort en dyd ud af at lave musik om netop politik. Han har blandt andet lavet musik til tekster fra arbejderdigterne Rudolf Nielsen og Carl Scharnberg.

Den politiske sang, som han kalder det, får ikke længere den opmærksomhed, den burde.

- Ja, kig dig omkring, så kan du se. Der er nok at skrive om. Men jeg tror ikke, de yngre generationer synes, det er glorværdigt at synge om.

- For det er jo ikke noget, man kommer i ugeaviser eller på tv for. Men det var naturligt engang, og det er det ikke mere. Ærgerligt, siger han.

Den dag i dag er det fortsat Peter Abrahamsens musik om politik, der bliver efterspurgt. Det på trods af at hans karriere også har budt på meget andet.

Han har blandt andet drevet sit eget musikbureau og pladeselskab samt været kunstnerisk leder af Gyldendals grammofonpladeselskab Exlibris.

Selv ser han med stor glæde tilbage på sit arbejde med pladeselskabet, hvor han blandt andet var producer på albummet "Svantes Viser" af Benny Andersen og Povl Dissing.

Selv om alderen siger 80 år, er Peter Abrahamsen ikke færdig med at lave musik og optræde. Men det seneste halvandet år har foruden corona været præget af en hjernerystelse, der har slået ham tilbage.

Han er dog ved at være ovenpå igen, og planen er derfor både optrædener og mere musik i den kommende tid. Også lektioner ved en guitarlærer har han taget op igen for at få pudset sit spil af.

- Nogle ville nok sige, jeg trænger til det, bemærker han med et grin.

I 20 år boede Peter Abrahamsen med sin hustru, Abelone Glahn, på en nedlagt skole på Falster. I marts flyttede de dog fra det 600 kvadratmeter store hus tilbage til København. Tættere på de seks børn og snart fire børnebørn.

Med flytningen blev det dog også til et endeligt med succeskonceptet "Dagligstuekoncerter", hvor parret en gang om måneden inviterede indenfor til koncert og gulerodskage i deres hjem.

Og faktisk modtog de en Danish Music Award som bedste spillested kåret af publikum i 2013.

/ritzau/

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Indland

Mere end 10.000 har anmeldt covid-19 som en arbejdsskade

Annonce

Coronavirus - Seneste nyt

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Regeringen vil bygge almene boliger på Christiania

Trafik

Nu kommer elløbehjul tilbage til Københavns gader

Indland

Bevilling til flere folk skal løse 112-problemer i hovedstaden

Kultur

Forfatter Charlotte Strandgaard er død - 78 år

Indland

Op mod ti millioner skal løse 112-problemer i hovedstaden

Danmark

Bredt flertal indgår landbrugsaftale med bindende klimamål

Annonce