Annonce
Debat

Der er mange steder på Vesterbro, som kan gøres grønnere

Sophie Hæstorp Andersen (S). Foto: Philip Davali/Ritzau Scanpix

Læserbrev:  “Jeg vil bo på Vesterbro” - behøver jeg at skrive meget mere, før mange af os, der bor på Vesterbro, har en bestemt sang i deres hoved.

Nu kan vi jo ikke alle bo på Vesterbro, men derfor må man godt være lidt stolt af at gøre det, når man så gør det - altså bor på Vesterbro. Det er efterhånden mange år siden, at jeg selv flyttede til bydelen, og hvor er der dog sket meget i den tid - meget godt.

Tiden står imidlertid ikke stille, så selvom meget er nået, så skal vi videre.

Annonce

Jeg har netop spillet ud med “Grønne åndehuller til alle”, som er en samling af de pejlemærker og redskaber, som jeg vil have som overborgmester, hvis jeg opnår den tillid, der skal til, for at besætte denne fornemme post i København.


Jeg ønsker mig et København, der er mere fælles, mere lige og mere grønt.

Sophie Hæstorp Andersen (S)


Vi skal blandt andet have grønne krav til nybyggeri, ligesom vi i dag har krav til antallet af pakeringspladser.

Vi skal også have en fællesskabspulje, så både bolig-, andels- og ejerforeninger kan søge midler til at gøre deres nærområde grønnere - både til gården og til gaden.

Vi må ikke glemme, at der både er meget store og meget små projekter.

Hele ombygningen af Enghave Plads og Enghave Parken er i den store skala. Her har vi både fået en levende plads, der summer af liv, og med Metro Station i midten af det hele, og så Enghave Parken, som ud over at være meget smuk også er blandt de største klimaprojekter i København, der kan rumme utrolige mængder af vand, når selv de største skybrud viser tænder.

Men der er mange steder på Vesterbro, som godt kan gøres grønnere. Der er små og store pladser, som godt kunne udnyttes bedre, veje der kunne trænge til flere træer. Det skal vi have en dialog om. Forslagene skal tage udgangspunkt i borgernes ønsker.

Jeg glæder mig til arbejdet med at gøre både min egen bydel og hele København grønnere.

Jeg ønsker mig et København, der er mere fælles, mere lige og mere grønt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce