Annonce
Vanløse

Derfor er der ikke et testcenter (for alle) i Vanløse

PCR-testcentret på Stockflethsvej 2, Hospitalsgrunden. Foto Bo Børresen

Efter at folk ved en fejl troede, at der var oprettet et testcenter i Vanløse, har flere ytret ønske om, at om et testcenter i bydelen.

VanløseLIV.dk har af flere omgange talt med både Kommunen og RegionHovedstaden om muligheden for at få et testcenter i Vanløse.

Vi har derfor lavet en maggiterning med spørgsmål og svar på hvor der ikke er eller kommer et testcenter i Vanløse.

Annonce

Hvad vil Københavns Kommune gøre for at få et testcenter i Vanløse?

- Jeg har som borgmester ingen mulighed for at oprette testcentre. Københavns Kommune har presset på for flere testcentre i byen, men det er Region Hovedstadens afgørelse og ansvar hvor mange, vi kan få, siger sundheds- og omsorgsborgmester Sisse Marie Welling (SF).

Hvad vil RegionHovedstaden gøre for at sikre, at der kommer en bedre testkapacitet for borgere der bor i Vanløse?

- Placeringen af testcentre bliver aftalt mellem regionen og kommunerne, og der er fire steder med hurtigtest og to med PCR-test tæt på Vanløse. Placeringen af teststeder og åbningstiderne bliver løbende justeret og tilpasset, og regionen følger den nationale teststrategi med testcentre med PCR-test og hurtigtest i alle kommuner, der bliver suppleret af en række mindre teststeder., svarer Vicedirektør i region Hovedstadens akutberedskab, svarer Kirstine Vestergaard Nielsen i en mail.

Mailen fortsætter.

- Borgere i Vanløse kan blive testet med hurtigtest uden tidsbestilling og PCR-test med tidsbestilling i deres nærområde. Hvis man vil undgå kø, kan man bestille tid til test på coronaproever.dk, og der er ledige tider til de store teststeder i Valby og Vingelodden, som er åben fra kl. 7 – 22 hver dag. Og mailen fortsætter.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce