Annonce
Velgørenhed

Derfor har gavlmaleriet på Kapelvej fået et stort blåt plaster på

Gavlmaleriet på Kapelvej har fået plaster på. Det er der en helt særlig grund til. Foto: Jens Rasmussen/UNICEF
Har du undret dig over, hvorfor Hans Scherfigs gavlmaleri på Kapelvej har fået blåt plaster på? Du er ikke den eneste - her er forklaringen.

Det smukke gavlmaleri på Kapelvej er blevet en del af en indsats for UNICEF, som lige nu gør et stort stykke arbejde for at indsamle midler til COVID-19 vaccinationer af frontpersonale i verdens fattigste lande.


Det ligger i Nørrebros ånd at være solidarisk, og det er vigtigt, vi alle gør vores, så vi sammen kan komme så sikkert som muligt igennem denne pandemi.

Henrik Steenberg, bestyrelsesmedlem, Andelsforeningen A/B Vævergade 7/Kapelvej 27.


Annonce

For mens flertallet i Danmark efterhånden har været igennem vaccine-møllen, så er det langt fra tilfældet ude i verden. Selv ikke frontpersonalet har været sikret en vaccine mod COVID-19 - trods deres store arbejde for at hjælpe andre igennem.

En ny kampagne fra UNICEF Danmark skal hjælpe med at forkorte deres ventetid. Dét støtter flere organisationer, kunstnere og virksomheder, og det er derfor, at den barmfagre, smilende kvinde af Hans Scherfig på Kapelvej nu har fået et blåt plaster på overarmen.

Kapelvej 27 gør en forskel

Andelsforeningen, der ligger på Kapelvej 27, har gavmildt stillet forfatter og billedkunstner Hans Scherfigs gavlmaleri ”Mælk – Det er dejligt” gavlen til rådighed for at skabe opmærksomhed om den vigtige indsats.

- Vi støtter med glæde denne gode sag. Det ligger i Nørrebros ånd at være solidarisk, og det er vigtigt, vi alle gør vores, så vi sammen kan komme så sikkert som muligt igennem denne pandemi, udtaler Henrik Steenberg, bestyrelsesmedlem, Andelsforeningen A/B Vævergade 7/Kapelvej 27.

Danskerne kan i løbet af sommeren desuden spotte det blå plaster hos DSB og på armen af kendte danskere samt på kendte seværdigheder i hele Danmark.

For 25 kroner kan du være med til at sikre, at sygeplejersker, jordemødre, læger og andet sundhedspersonale kan få deres stik og i sikkerhed blive ved med at tage kærligt hånd om de syge og udsatte i verdens fattigste lande.

Fra den 15. juni kan det blå plaster købes hos shop.unicef.dk. Ligeledes kan danskerne donere direkte til indsatsen - enten via UNICEFs hjemmeside eller hos 7-Eleven som donations-gaver.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce