Annonce
Byens bedste liv

- Det hele behøver ikke altid at være så fancy pancy at gå ud at spise

Simon Rud står bag Spisebar Knøw, der på trods af sin centrale beliggenhed på H.C. Andersen Boulevard ikke ønsker at være et fancy pancy spisested med nips på toppen. Her er omdrejningspunket god mad og godt selskab til priser, der får dig til at komme igen. Foto: Simon Rud/Spisebar Knøw.
Spisebar Knøw er et jysk åndehul midt i København, som slår et slag god mad, god stemning og priser, der får kunderne til at komme igen

Det kan føles som en svær beslutning at vælge ét sted blandt hovedstadens utallige spisesteder. Barren er sat højt for restauranterne er gode til at skille sig ud, arbejde med økologiske råvarer og sammensætte menuer med tre, fire, fem og nogle steder op til 13 retter, hvilket ofte gør vores spiseoplevelserne til hverdagsfravigelser.

Men hvor går du hen, når du bare gerne vil have én rigtig god ret i hyggelige omgivelser til priser der ikke vælter månedsbudgettet?

Det har gutterne Simon, Christoffer og Kevin tænkt over, og åbnede i november 2020, Spisebar Knøw på H.C. Andersens Boulevard 8.

Annonce

Du er da ik' for knøw

Selvom Simon Rud har en fortid som kok på en Michelin-restaurant i Spanien og hos diverse hoteller og restauranter i Danmark, følte han, at København manglede et mere jordnært sted med gode mad til priser, som tillader dig at gå ud og spise flere gange om måneden.

- Det behøver ikke altid at være så fancy pancy, at gå ud spise. Det skal være hyggeligt og jordnært og her prøver også at fortælle de gode, sjove historier fra Jylland, forklarer Simon.

Hos Spisebar Knøw er det jysk med jysk på, da både navnet og de størstedelen af råvarerne, øllene og spiritussen er importeret fra mindre landmænd og producenter i det mørke Jylland

Simon er selv jyde og forklarer, at ordet 'knøw' er nordjysk for 'klog', hvor mange jyder måske genkender sætningen: - "du er da ik' for knøw, hva?" hvilket understreger den uformelle stemning uden overflødige pynteblomster og fine fornemmelser.

Der er dog ikke tale om traditionelle mormor-retter, men seks solide nordiske retter med fisk, skaldyr og godt skåret kød fra Vestdanmark til priser fra 100 til 160 kroner, og mængder der mætter.

Hver anden uge præsenterer Knøw også en ny tre-retters menu til den nette pris af 285 kroner.

Annonce

Shots tårn og happy hour

Knøw-ejerne mener, at priserne på mad og drikkevarer ikke altid hænger sammen blandt hovedstadens spisesteder, hvilket tvinger kunderne videre til et andet sted, hvis de gerne vil fortsætte aftenen med øl -og cocktails.

Derfor er der på bedste jyske manér happy hour fra 21-23, og det gælder både vin, drinks og øl. Så bliver du ikke væltet bagover, når tørsten efter drinks sætter ind.

Knøw er også svært glade for shots, og Simon fremviser med jysk underspillet stolthed et smukt shotstårn, der ligner et gyldent juletræ pyntet med 18 shotsglas.

Spisebar Knøw er en anbefaling værdig for alle eksiljyder og andre madører, som savner et dejligt måltid uden så mange dikkedarer, med plads til middage for to og aftener i større vennelag.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce