Annonce
POLITIK

Det siger de om budgettet: Her er partiernes meninger

Socialborgmester Mia Nyegaard er meget tilfreds med det nye budget, hvor socialområdet fik en høj prioritet.  Foto: Radikale
Partierne bag budgetaftalen glæder sig over en bred budgetaftale, hvor kun Konservative står uden for. Her er, hvad de siger.

I en pressemeddelelse kommenterer alle partierne bag årets budgetaftale i København resultatet. Her kan du se, hvad de hver især hæfter sig ved.

Karina Vestergård Madsen, Enhedslisten

Det er fantastisk, vi er lykkedes at levere konkrete CO2-reduktioner. Vi nedsætter hastighedsgrænsen, og omdanner parkeringspladser. Vi sætter bilerne bagerst og viser, at den grønne omstilling også kan gøre byen grønnere, smukkere og sundere. Samtidig kan styrker vi velfærden for vores unge, ældre og udsatte - for der ingen modsætning mellem klimahandling og velfærd. Selvom det kun er begyndelsen, tegner vi nu konturerne af en socialt retfærdig grøn omstilling i København

Mia Nyegaard, socialborgmester, Radikale

I Radikale Venstre er vi meget, meget tilfredse med det nye budget. Vi gik ind til forhandlingerne med særligt fokus på at investere i det grønne, i byens børn og i et løft af socialområdet. Det lykkedes vi med, og det er rigtig gode nyheder for københavnerne, den grønne omstilling og for fremtidens København.

Sisse-Marie Welling, sundheds- og omsorgsborgmester, SF

Vores børn og vores ældre mærker hver dag manglen på pædagoger, sygeplejersker og sosu’er. Med denne aftale afsætter vi 300 millioner kroner til at rekruttere og fastholde de medarbejdere, vi så desperat mangler. Samtidig har vi i SF sat et markant klimaaftryk på budgettet med 5.000 p-pladser til elbiler og 900 pladser mere til delebiler - svarende til en i hver gade i brokvartererne - grønne bylivsgader og en sænkelse af hastigheden i byen fra 50 til 40 kilometer i timen. Endelig sikrer vi ældre på plejehjem større tryghed med fast personale og gratis psykologhjælp, som der har været stort behov for ovenpå corona.

Cecilia Lonning-Skovgaard, beskæftigelses- og integrationsborgmester, Venstre

Venstre sikrede, at det bliver sjovere og lettere at være københavner. Vi sikrer bedre rammer til idrætslivet med en pulje til nye padel- og beachbaner, og med planlægning af halkompleks og svømmehal i Nordhavn, udvidelse af Parken og helårsis i byens skøjtehaller. Borgerne slipper for at kæmpe sig frem i et kaos af parkerede pendlerbiler. En særlig vækstpakke skubber København fremad – også i en grønnere retning. Og så sikrer vi kernevelfærden med mere ledelse i daginstitutionerne, forstærket demens-indsats, og for veteranerne med et endnu mere udbygget sikkerhedsnet.

Franciska Rosenkilde, kultur- og fritidsborgmester, Alternativet

Det har været afgørende for mig at sikre, at kultur- og idrætslivet fik et betydeligt løft i budgettet, og det er lykkedes. Kulturen spiller en meget vigtig rolle. Den skaber fællesskaber, inspirerer os og udfordrer os som mennesker. Derfor er jeg også utroligt glad for, at der er afsat midler til en bred vifte af kultur- og idrætsaktiviteter og kulturaktører. Københavnerne kan se frem til et nyt musikhus i den historiske bygning på Vesterbrogade 59, og der er også afsat midler til nye kunstnerpladser på Halmtorvet, til Demokrati Garage, til Maskinhallen på Sundholm og til Hjerterums betydningsfulde indsats for unge kvinder. Jeg glæder mig til, at københavnerne får gavn af de nye aktiviteter.

Finn Rudaizky, Dansk Folkeparti

Endelig kom København op på niveau med vores nabokommuner, når det drejer sig om flere fritidstilbud til de udviklingshæmmede. Endelig ser det ud til, at køen på børn og unge i sorg næsten får afviklet ventelisten for at komme i behandling. Endelig får vi sat fokus på, at der tages langt mere hensyn til ældre- og gangbesværede, når der foregår bebyggelser, ombygninger eller gadearbejde. Og endelig vil der blive taget hensyn til hjemløses hunde. De skal selvfølgelig også kunne få et sundhedstjek og mulighed for hunde-behandling. Og det er også slut med endeløse tilskud til bandernes opholdssteder. Vi synes faktisk i DF, at der er mange gode ting i det nye budget.

Niko Grünfeld, Frie Grønne, Danmarks Nye Venstrefløjsparti

Frie Grønne er for første gang med i en budgetaftale på Københavns Rådhus, hvilket vi er stolte af. Med budgetaftalen tager København væsentlige og konkrete skridt mod en mere solidarisk, antiracistisk og bæredygtig by. Frie Grønne er særligt glade for konkrete CO2-reduktioner og klimahandlinger, puljer til mere biodiversitet og vild natur, et nyt klimasekretariat, nye idrætsfaciliteter og varige midler til udsatte børn og unges deltagelse i kultur-og fritidslivet. Desuden er vi glade for, at der bliver sat penge af til Kampsportens Hus samt undersøgelse af sexisme og krænkende adfærd i Københavns Kommune.

Kåre Traberg Smidt, løsgænger

Jeg er som løsgænger stolt over at have været med til en stor fælles indsats med Borgerrepræsentationens partier for at sikre det sociale, grønne og kulturelle for det næste år. Som gammel kaptajn på Balkan fik jeg indført støtte til ENGAGE Veteranhjem Kbh, DIF Soldaterprojekt og Dansk Bosnisk Kulturcenters arbejde med PTSD-ramte. Afslutningsvist fik jeg igen presset helårs is i Østerbro Skøjtehal igennem for de næste fire år.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce