Annonce
Kunst

Det vidste du ikke: Havneholmen har hemmeligt kunst-rum

Beboer Ole Schwander ønskede mere kunst i området omkring Havneholmen, og derfor har han fundet på initiativet "Kunstvinduet". Foto: Juliane Olsen
På Havneholmen ligger der i forbindelse med ejerforeningen E/F Havneholmen et lille atelier med navnet "Kunstvinduet", der netop nu udstiller en fotoudstilling af Lars Schwander.

Det er ikke lige til at se det, hvis man ikke lige ved det, men overfor Havneholmen 80 ligger der altså et lille udstillingsrum.

Det er den kunstinteresserede beboer Ole Schwander, der står bag initiativet om at udnytte rummet med vinduer ud til gangarealerne til at vise månedlige kunstudstillinger frem.


Annonce

Beboerne her er glade for det. Der er ikke gallerier i nærheden, og jeg synes sagtens, vi kunne få mere kunst herude ved nybyggerierne

Ole Schwander, beboer


Han står også for kontakten til de kunstnere, der udstiller gratis her, og lige nu er der en særlig fotoudstilling af fotograf Lars Schwander, der igennem tiden har taget en række fotografier af internationale kunstnere.

- Beboerne her er glade for det. Der er ikke gallerier i nærheden, og jeg synes sagtens, vi kunne få mere kunst herude ved nybyggerierne, siger Ole Schwander til VesterbroLIV.

Lige nu rummer "Kunstvinduet" en udstilling af fotograf Lars Schwander. Foto: Juliane Olsen

Kunsten har plads

Foran det lille udstillingsrum har beboerne desuden i foråret fået placeret en massiv træbænk, der vejer 600 kilo og er fremstillet af et næsten hundrede år gammelt bolværk fra Københavns Nordhavn.

Så historiens vingesus er også med her ved det hvidkalkede nybyggeri, hvor kunsten nu igennem noget tid også har fået sin plads.

Dermed er der rig mulighed for at sætte sig ned og nyde udsigten til de skiftende udstillinger i "Kunstvinduet", mens man måske får sig en lille samtale om værkerne.

Annonce

Kunsten er for alle

Ole Schwander har da også nogle kriterier, når han vælger ud - han vil gerne have, at kunstnerne er rimelig anerkendte, og at udstillingen ikke støder eller forarger, så målgruppen forbliver bred.

Der færdes en del børn i området omkring vandkanten ved Havneholmen, og Ole Schwander mener ikke, at "Kunstvinduet" skal være stedet for de store provokationer eller politiske budskaber.

Det er til gengæld en række dedikerede kunstnere, han har med sig, og de går op i de små udstillinger med liv og sjæl.

- Flere kunstnere laver udstillinger direkte til rummet. De gør sig mange overvejelser omkring, hvad der kunne passe til og kigger på rummet. Mange tager også udgangspunkt i miljøet omkring Havneholmen, siger Ole Schwander.

Den aktuelle udstilling med Lars Schwander varer indtil 28. juli, hvorefter "Kunstvinduet" vil gøre klar til august måneds udstilling.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde snydt af tricktyv: Men kort efter fik hun sin hævn

BYLIV

Så er det slut: Herolds Varehus bliver til museum i Stege

112

Person reddet ud fra brand i natten

København

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

KLUMME

Mai & Rådhuset: Hvis du vil have en ven i politik, bør du købe en hund

BYLIV

Spøgelseshistorier fra Fyrtårnet: Røgalarmen gik i gang hele tiden

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Alarm 112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm 112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

112

53-årig mand varetægtsfængslet for vold mod sin kæreste - hun er stadig i kritisk tilstand

Annonce