Annonce
Kultur

Donation: Malebøger til børn på Rigshospitalet

Overrækkelse af malebøger fra københavnske bydele fra kunstneren Rikke Severinsen (th) til Rigshospitalets børneafdelinger, som koordinerende pædagog Anne Gammelgaard her tager imod på vegne af. Foto: Thomas Frederiksen
Kunstneren Rikke Severinsen har uddelt 120 malebøger, som børn på Rigshospitalets børneafdelinger skal have glæde af.

I samarbejde med KøbenhavnLIV - ØsterbroLIV og vores søsteraviser i hovedstaden - udgiver kunstneren Rikke Severinsen malebøger med motiver fra de københavnske bydele.


Jeg fandt ud af, at det kunne give syge børn noget ekstra indhold i hverdagen

Rikke Severinsen


Annonce

Nu har hun doneret 120 af sine bøger til Rigshospitalets fire børneafdelinger med skildringer af blandt andet Nørrebro og Valby.

- Jeg oplevede en mor, der var med på en byvandring, som har et kræftsygt barn. Hun fik en malebog med hjem til barnet, og jeg fandt ud af, at det kunne give syge børn noget ekstra indhold i hverdagen, siger Rikke Severinsen, som derefter fik idéen omkring at donere 120 af sine bøger.

Oplever bydele

På Rigshospitalet er det vigtigt, at der er meget andet indhold end sygdom for børnene i en sårbar situation. Malebøger kan være noget af det, som udfylder den del.

- Det er vi rigtig glade for, siger Anne Gammelgaard, der er koordinerende pædagog på Rigshospitalets fire børneafdelinger. Hun glæder sig over, at mange husker på børnene ved forskellige donationer.

I bøgerne er der naturligvis en udfordring med at male, men som læser kommer man også på oplevelse rundt omkring i de københavnske bydele - som man ikke er ude at opleve, mens man er på hospitalet - og ser detaljer, man måske ikke kendte før, selv hvis man bor i den pågældende bydel. Noget som små og større børn kan have forskellige oplevelser med.

Annonce

Søger sponsor

Rikke Severinsen er en del af Galleri Bopa ved Bopa Plads. Hun har endnu ikke udgivet en malebog med Østerbro-motiver, men har planer om det og søger en sponsor til formålet. Bøgerne bliver ledsaget af en lokal vandretur.

Når en Østerbro-bog er på gaden, skal Rigshospitalets børneafdelinger have en del af dem, understreger hun.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce