Annonce
Klumme

Drømmen om en inkluderende og mangfoldig by

Sebastian Rimon Eskerod er erhvervsdrivende i Rantzausgade. Foto: Privat

Det er næppe nogen hemmelighed, at de små erhvervsdrivende har haft et hårdt år. Selvom mange nok er trætte af at høre om COVID-19 pandemien, spiller den alligevel en stor rolle.

Den første del af 2020 var vi nedlukkede, men da foråret kom, åbnede verdenen op, og håbet kom tilbage. Vi havde mange drømme og ønsker for fremtiden, og der var politisk vilje til at hjælpe.

Den vilje forsvandt hurtigere end dug fra solen.

Annonce

I maj måned blev der stillet et forslag i den københavnske borgerrepræsentation om at hjælpe de små erhvervsdrivende, der blev klemt i Coronapas og teststrategi. Forslaget blev stemt ned med et brag.

I år fik København også en erhvervsstrategi, der skulle gøre byen mere erhvervsvenlig. Her var de små erhvervsdrivende ikke nævnt med et eneste ord. I september måned blev budgettet for 2022 forhandlet på plads. Og selv om der udenfor rådhusets mure blev indført flere og flere restriktioner, (og dermed begrænsninger for de små erhvervsdrivende) blev der i budgettet afsat lige præcis nul kroner til at hjælpe dem. Derfor kan de nu igen kan se frem til en vinter med stærkt begrænset mulighed for at tjene til smør på brødet. Man fristes til at sige, til brød I det hele taget.

På Nørrebro har Stefansgade gennemgået et massivt anlægsarbejde uden hensyntagen til de små erhvervsdrivende. Det var i forlængelse af den første nedlukning. I Jægersborggade foregår disse ting lige nu.

Og i Rantzausgade har HOFOR denne sommer gravet hele gaden op. Her fik de erhvervsdrivende kun 2 dages varsel. Vel at mærke et erhvervsliv som Teknik- Og Miljøforvaltningen skulle ligge i tæt dialog med. En aftale, der går helt tilbage til 2014, hvor de første møder for Områdefornyelse Indre Nørrebro blev afholdt. Faktisk er det eneste ønske de små erhvervsdrivende har haft til Områdefornyelsen, at når omdannelsen af Rantzausgade gik i gang, så gjorde man det ikke hen over hele udendørsserveringssæsonen.

Det er vigtigt at understrege, at os, der ikke har læst byplanlægning, også kan se det smukke i byens udvikling og de arkitektoniske vidunderløsninger, der bliver skabt i den grønne omstillings navn. Men det er altså vigtigt, at det sker i samhørighed med de mennesker, der lever, ånder og arbejder i byen. Ikke på bekostning af dem.

HOFOR er færdig i Rantzausgade. Men efter planen skal vi i gang igen til marts, for her skal den helt store omdannelse gå i gang.

Erhvervsfællesskabet Rantzausgade og Nørrebro lokaludvalg har rettet henvendelse til Teknik- Og Miljøborgmesteren. Håbet var og er, at man kunne rykke projektet et par måneder. Ikke aflyste eller udskyde det på ubestemt tid, men blot rykke det lidt. I respekt for den situation COVID-19 har skabt for de små erhvervsdrivende. Trods politiske løfter om andet, var der ingen forståelse fra den nu afgående borgmester. Ej heller et ønske om, at lytte til de lokaldemokratiske kræfter, som lokaludvalget og et erhvervsfællesskab unægtelig er.

Vores skæbne ligger nu i det nye Teknik- Og Miljøudvalg, og hos den nye Borgmester, Line Barfods hænder. Vi håber på større medfølelse og forståelse her. Håber på et politisk system, hvor man ikke bare siger man lytter, men rent faktisk også gøre det. Vi håber på en rød politik i det grønne København. En politik der rummer store som små, sikrer et både og. Ikke et enten eller.

Hilsen

Sebastian- Rantzausgades “ErhvervsLars”

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Mens politikerne skændes om løsningen: Virksomheder mangler akut hænder til 14.000 jobs

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce