Annonce
Sport

Efter 13 års ventetid: Skøjtehallen skal være noget for hele Østerbro

Der er gang i den på isen i den nye Østerbro Skøjtehal. Foto: Thomas Frederiksen
Efter 13 års ventetid har skøjteløbere og ishockeyspillere igen fået en fast skøjtehal. Og klubberne lægger vægt på, at det er et løft for både dem og resten af lokalområdet. Overborgmester fastslår, at der bør være permanent is i hallen hele året.

I foråret 2021 er der endelig sket det, som mange skøjteglade østerbroere har drømt om og arbejdet for i mange år. En ny og permanent lokal skøjtehal på Østre Gasværksgrunden er klar, som skøjteløbere og ishockeyspillere har indtaget.

I 2008 blev den nedslidte Østerbro Skøjtehal ved Parken revet ned, og tanken var dengang, at der skulle bygges en ny som erstatning i Ryparken et par år senere.

Men kommunens politikere ændrede strategi, og i stedet skulle der opføres en skøjtehal i Ørestad. Tilbage stod Københavns Skøjteklub (SKK) og ishockeyklubben KSF (Kjøbenhavns Skøjterløberforening) med alle traditionerne på Østerbro.

Annonce

I begyndelsen holdt de til i en midlertidig hal ved Ryparken, som bogstavelig talt blæste væk, og de seneste ti år har de skøjtet og spillet ishockey i en mobil skøjtehal på Østre Gasværksgrunden.

Plads til fællesspisning

Her i foråret 2021 er der endelig en permanent hal, og begejstringen nærmest lyser ud af SKK's formand Mette Roer og KSF's kasserer Laust Weise, når de viser rundt i den nye bygninger. Udover selve skøjtebanen er der multisal, styrketræningsrum, danserum og foreningslokaler.


Når vi har bygget en hal til så mange penge, vil det være tudetosset ikke at udnytte den den sidste tredjedel af året for et ret beskedent beløb

Lars Weiss


- Det vigtigste er, at det her ved vi også er her om to, fire og ti år, siger Laust Weise med 13 års historie i baghovedet, hvor det hele tiden har handlet om, hvornår der mon ville komme en mere permanent løsning.

- Det er fantastisk, at der nu er et hus, hvor vi kan udleve alle de drømme og visioner, vi har fra klubberne og lokalområdet, supplerer Mette Roer. De fremhæver, at der nu er plads til sociale aktiviteter ud over sporten, blandt andet fællesspisning og andre ting på tværs af klubberne.

Annonce

Is hele året

På trods af de beskedne forhold som klubberne har haft de seneste 13 år, har de alligevel formået at beholde et aktivt klubliv for både børn og voksne, SKK har fastholdt at være landets største skøjteklub, og KSF har haft fremgang og er blandt de største ishockeyklubber.

For nylig kunne de glæde sig over, at politikerne efter et konservativt forslag satte penge af til, at der er is i hallen i hele 2021, og dermed ikke er lukket for at stå på skøjter i sommermånederne.

- Hvert år har vi en fastholdelsesstrategi. Det er ikke bæredygtigt for klubben, at der er fire måneder, hvor vi ikke kan benytte isen, siger Mette Roer og supplerer om beslutningen i år:

- Det betyder meget for at vi nu kan til yde træning og camps om sommeren, som styrker både vores bredde og elite i begge klubber og giver muligheder for aktiviteter på isen på Østerbro hele året. Vi har stadig kun en isbane, så jo mere vi kan udnytte den, jo flere børn og voksne kan komme på is.

Annonce

Udnytte sidste tredjedel

I første omgang er der kun sat penge af til helårsis det nuværende, men det skal være en permanent løsning, hvis man spørger overborgmester Lars Weiss (S).

- Når vi har bygget en hal til så mange penge, vil det være tudetosset ikke at udnytte den den sidste tredjedel af året for et ret beskedent beløbet, i forhold til hvad det har kostet at opføre hallen, specielt når hallen og faciliteterne er bygget til det, siger han. Det vil koste omkring to millioner kroner årligt.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce