Annonce
#72timer

Efter 72 timer på gaden: Rune blev en del af hjemløse-familien fra første sekund

- Det er hårdt at være på gaden, også kun i 72 timer, så mega, mega, mega meget respekt til de mennesker der lever på gaden, siger Rune Andersen, der var frivillig hjemløs i tre døgn. Foto: Jesper Gisli
- Alle har en unik historie og har været villige til at fortælle mig om deres liv, og har vist mig kæmpe tillid. Helt vildt, siger Rune Andersen efter sine tre døgn som frivillig hjemløs.

- Det har været en øjenåbner. Fordi du bliver en del af en familie fra første sekund af. Der var ingen begrænsninger. Folk har været villige til at dele deres historier med mig. Fuldstændig vanvittige historier, hvor folk er blevet udsat for tortur, at blive solgt af en stedfar, eller en hjemløs fra et helt normalt liv men hvor han bliver udsat for en arbejdsulykke ... alle har en unik historie og har været villige til at fortælle mig om deres liv, og har vist mig kæmpe tillid. Helt vildt...

Rune Andersen fra Valby har i tre døgn lagt sit kandidatstudie på hylden for at være frivillig hjemløs. Vi har fulgt Rune på ValbyLIV på Facebook, og lørdag kl.12.00 var det slut for Rune. Sammen med de andre frivillige hjemløse fra det meste af hovedstadsområdet, blev Rune taget imod med flag og frokost hos Hus Forbi i Vanløse.


Annonce

De hjemløse er lige så meget et menneske som alle andre. De er ikke andenrangs-mennesker, eller dårligere medlemmer af samfundet. Så vis dem respekt og anerkend dem som mennesker. Gå op og hils på dem, se dem i øjnene

Rune Andersen


Her havde hjemløse Hus Forbi-sælgere og medarbejdere sørget for en varm velkomst, og timerne hos Hus Forbi gik med hjertevarme og udveksling af minder. Med de andre frivillige hjemløse, og de hjemløse Hus Forbi-sælgere der undervejs er blevet knyttet venskaber med.

Man er på farten hele tiden

Runes egen mor har været hjemløs og narkoman. Det var Runes udgangspunkt for de 72 timer, at prøve at sætte sig bare en lille smule ind i hvordan det har været for hans mor, at leve på gaden. Derfor havde Rune også meget kontakt med hjemløse undervejs i de tre døgn, og det har lært Rune meget. Og ikke mindst givet forståelse.

- Det der har overrasket mig mest er, hvor meget man som hjemløs hele tiden er på farten. Man kan ikke stå stille, for så er der ikke kunder nok at sælge aviser til. Eller også regner det, eller du er efterlyst, eller skal finde et sted at sove. Man går meget, og man er hele tiden i gang. Kæmpe pres på. Det er hårdt at være på gaden, også kun i 72 timer, så mega, mega, mega meget respekt til de mennesker der lever på gaden, siger Rune Andersen, der har et klart budskab til alle jer derude, efter de 72 timer på gaden.

- De hjemløse er lige så meget et menneske som alle andre. De er ikke andenrangs-mennesker, eller dårligere medlemmer af samfundet. Så vis dem respekt og anerkend dem som mennesker. Gå op og hils på dem, se dem i øjnene. Du behøver ikke at give penge hver gang, men bare anerkend at de findes.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce