Annonce
Debat

Efter flere år i kaos: Politikerne svigter beboerne på Anker Jørgensens Plads

Hans Præstbro. Foto: Maj Carboni

Siden 2018 har situationen som bekendt været ulidelig for beboerne omkring Anker Jørgensens Plads. Flere beboere har opgivet og er flyttet flygtende fra støj, druk, utryghed og vold.

Den lille plads midt på Borgbjergsvej har været i undtagelsestilstand siden nedlukningen af Mozarts Plads. Det er en fastlåst nødsituation, som politikerne ikke har taget alvorligt nok.

Det lokale ønske om et midlertidigt alkoholforbud blev nedstemt i Borgerrepræsentationen, også selvom politiet og endda pladsens brugere syntes, det skulle prøves af. Det blev afvist med ord om, at "man ikke kan forbyde sig ud af udsathed" og andet retorisk nonsens, som antyder, at de pågældende politikere har en større interesse i at fremstå politisk korrekte end at tage de desperate lokale beboeres problemer alvorligt.

Annonce


Den lille plads midt på Borgbjergsvej har været i undtagelsestilstand siden nedlukningen af Mozarts Plads. Det er en fastlåst nødsituation, som politikerne ikke har taget alvorligt nok.

Hans Præstbro, kandidat til Københavns Borgerrepræsentation (S)


Kompromiset blev, at der skulle stå et supplerende alternativt byrum klar til sommeren 2021 suppleret af en styrket social indsats for de udsatte borgere. Begge dele gode tiltag, hvis bare det ikke var fordi, at der ingen styring eller koordinering er på den todelte indsats. To forvaltninger er involveret, hvilket betyder, at den ene hånd ikke ved, hvad den anden gør.

Det er desværre typisk for Københavns Kommune, for under hvilken borgmester skal styringen høre under, når man har en indsats, som involverer mere end en forvaltning? I stedet må man forfalde til usystematisk og uforpligtende løbende dialog mellem de involverede lokale og kommunale parter. Nu er planerne kuldsejlet, blandt andet fordi der ikke på forhånd var planlagt, hvordan brugerinvolveringen skulle foregå. Der bliver intet alternativt byrum denne sommer.

Det er ikke godt nok. Politikerne på rådhuset svigter beboerne på Anker Jørgensens Plads med en halv løsning, som falder mellem flere stole. De skal derfor hurtigst muligt beslutte en ny plan for at hjælpe Sydhavnen. Og i en organisering, hvor kommandovejen er fastlagt på forhånd, og som går på tværs af de forskellige forvaltninger. Og man bør erkende, at et midlertidigt, ekstraordinært alkoholforbud på Anker Jørgensens Plads er en nødvendighed. Det skylder man Sydhavnen i almindelighed og de ulykkelige naboer i særdeleshed, inden de alle er flyttet væk.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

112

Bilist taget med vanvidspromille på stærkt befærdet vej

Annonce