Annonce
Privatøkonomi

Efter knap to års kamp: Det er med stor glæde, at det endelig er lykkedes

Nu kan automaten ved Vanløse Torv endelig bruges. Foto: Jonas Grønbæk Baatz.
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det. Men Danskes Banks nye hæveautomat ved Vanløse Station har været to års undervejs, fordi de manglede en byggetilladelse.

6. januar lukkede Danske Bank sin hæveautomat på Ålekistevej, hvilket gjorde mange frusterede. Dog så viste det sig, at banken havde planer om at sætte en anden automat på Jernbane Alle. ved Vanløse Torv.

Der var bare det lille problem, at banken rent faktisk i næsten to år havde forsøgt at få en byggetilladelse til automaten fra Københavns Kommune. Uden held.

Dispensation fra lokalplan

Tilbage i januar udtalte filialdirektør i Danske Banks, Flintholm afdeling, og tidligere filialdirektør i den nu lukkede Vanløse afdeling, Jonas Grønbæk Baatz.

- Kommunen har afslået vores ansøgning, om bankautomaten på Jernbane Allé, fordi der skal være en dør ved side af. Københavns Kommune har godkendt en hæveautomat, men ikke døren, der skal være ved siden af.


Det er med stor glæde, at det endelig er lykkedes efter snart to års arbejde.

Jonas Grønbæk Baatz.


Problemet med døren var, at der skulle beklædning op på døren, da det, ifølge kommunen, ville virke som reklame og derfor stride med lokalplanen. Og derfor kunne Danske Bank ikke få en byggetilladelsen.

Københavns Kommune skrev dengang til VanløseLIV.

- Vi har meddelt ansøger, at det ansøgte vil forudsætte dispensation fra lokalplanen, der fastlægger, at enhver ændring af eksisterende bebyggelse forudsætter kommunens godkendelse. Desuden fastlægger lokalplanen, at der ved ombygning af eksisterende bebyggelse skal tilstræbes en god arkitektonisk helhedsvirkning i forhold til ydre fremtræden, og at vinduer ikke må blændes ved tilklæbning og lignende, således at de får karakter af facadebeklædning.

Hullet til den nye hæveautomat, da den endelige byggetilladelse endnu ikke var på plads, fordi Danske Bank ikke kuknne få lov til at lave en dør ved siden af hullet. Foto. Chili Djurhuus

Hvor om alting er, så fik banken til sidst en byggetilladelse i marts 2020, og nu (juni 2020, red) er automaten klar til brug.

Hvordan er det endelig at automaten på plads?

- Vi ved, hvor meget vores kunder har ønsket en ATM (automat, red) tæt ved Vanløse Station, og det er med stor glæde, at det endelig er lykkedes efter snart to års arbejde, svarer Jonas Grønbæk Baatz.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce