Annonce
Byliv

Ejer af ikonisk biograf undrer sig: Hvorfor er det biograferne, der skal vente?

Det undrer biografdirektør i Vester Vov Vov, at biograferne fortsat er tvunget til at holde lukket. De risikerer endnu en gang at have en lang række film i kø til genåbningen. Foto: René Mølskov
Du må gerne gå på værtshus, til fitness og på restaurant. Men biograferne er fortsat tvangslukkede. Lokal biografdirektør gennem 50 år undrer sig og understreger samtidig, at det værste næsten vil være er en genåbning med restriktioner.

Der er noget forunderligt ved den seneste nedlukning. I hvert fald hvis man spørger nogle af dem, den rammer. Mens man må tage på værthus, café og restaurant eller hoppe en tur i fitnesscentret og handle i storcentrene, så har politikerne med den seneste nedlukning tvangslukket både zoologiske haver, hvor folk er udendørs, og biografer, hvor publikum vender i samme retning og formentlig i højere grad end på barerne sidder rimelig stille.

Alligevel er de lukkede døre en realitet i alle landets biografer. Og det undrer også på Vesterbro, hvor Torben Wolsgaard er direktør og ejer af den ikoniske biograf Vester Vov Vov.

Det er frustrerende tider. Også for os. Man kan jo godt undre sig over nogle af de steder, der har åbent, mens vi ikke har.

Torben Wolsgaard, direktør og ejer af Vester Vov Vov

- Det er frustrerende tider. Også for os. Man kan jo godt undre sig over nogle af de steder, der har åbent, mens vi ikke har. Hvorfor er det egentlig os, der skal vente, siger han og understreger, at det for den lille biograf i den Absalonsgad heller ikke nødvendigvis er lykken at genåbne med restriktioner:

Annonce

- Det har været et meget mærkeligt forløb. Først blev biograferne lidt glemt i hele kompensationsordningen. Da der så endelig kom en ordning, var den rigtig svær for os at passe ind i, siger han.

Skulle sælge mellem 25 og 27 billetter

Det forholdt sig nemlig sådan, at biograferne kunne få kompensation for et 'arrangement'. Et arrangement skulle i kompensationsordningen som minimum have 25 deltagere. Ellers var der ingen kompensation at hente. Vester Vov Vov har plads til blot 70 biografgængere. Og da restriktionerne trådte i kraft, var det kvadratmeterne, der afgjorde, at den historiske biograf på Vesterbro højst måtte invitere 27 mennesker inden for dørene på samme tid.

I biografen Vester Vov Vov kunne de kun få kompensation, hvis de havde mellem 25 og 27 biografgængere ad gangen. Det skyldes, at der skulle være 25 for at modtage kompensation, men restriktionerne betød at biografen med sine få kvadratmeter højst måtte have 27 gæster. Foto: René Mølskov

- Det er jo enormt svært at ramme nøjagtigt mellem 25 og 27 solgte biletter. Hvis vi nu måtte sælge 40 biletter var det jo nemt nok. Men med et loft på 27 billetter skulle der ganske få afbud til, før vi var under 25. Det er jo dødsvært at ramme så præcist, fortæller Torben Wolsgaard og uddyber:

- Det er måske en regel, der skal beskytte mod at kompensationsordningen bliver udnyttet. Men så burde biografer have en særstilling i forhold til, hvad der er et arrangement. Det burde ikke være en svær manøvre.

Lige nu tyder alt på, at restriktionerne bliver fjernet 16. januar. Og hos Vester Vov Vov er man meget klar til genåbning.

- Vi går rundt i et limbo: Er det nu vi åbner? Nej, der gik endnu en uge, hvor vi stod og trippede på tæerne. Vi vil bare meget gerne have åbnet nu. Vi havde lagt et fantastisk program, og det er jo gået i smadder. Vi har også brug for snart at åbne, så vi undgår at stå med en lang kø af film, ligesom vi gjorde efter sidste nedlukning. Det er frustrerende for både os og filmudlejer, siger han.

Torben Wolsgaard (tv) er direktør i Vester Vov Vov og har været med til at åbne biografen tilbage i 1975. Han undrer sig fortsat over, at biografer skal være lukket, når værtshuse og fitnesscentre kan holde åbent. Arkivfoto: Dan Møller

Hos Vester Vov Vov har man lavet en lang række nye tiltag og nye aktiviteter, der har gjort det ekstra dyrt at være tvangslukket. Men det får ikke Torben Wolsgaard til at ligge søvnløs:

- Vi er inde i en rigtig god udvikling og har sat mange aktiviteter i gang. På den måde, har det været rigtig dyrt for os, fordi vi har øget medarbejderstaben og derfor har haft en større lønudgift en tidligere. Og de har selvfølgelig alle sammen fået fuld løn i perioden. Men på den anden side har vi været her i næsten 50 år, og vi har oplevet kriser før. Det løser vi. Også denne gang, siger direktøren, der selv var med til at etablere og åbne biografen tilbage i henholdsvis 1974 og 1975.

Annonce
sygeplejerske

For 20 år siden forlod Ulla jobbet som sygeplejerske: Nu får presset på hospitalerne hende til at vende tilbage

Det sker

Prøv kræfter med klatring: Beta Boulders inviterer indenfor

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
vanvidskørsel

24-årig kørte Emilie ihjel: Kendt skyldig i uagtsomt manddrab

Corona

Trods stigende smitte blandt pædagoger: Jeg er ikke bekymret for børnenes udvikling, siger institutionsleder

København

Corona i de københavnske daginstitutioner: Psykolog frygter for børnene på lang sigt

112

Har stadig ikke lært lektien: Lovbrud kostede 25.000 kroner

Fanget i politisk slagsmål om udenlandsk arbejdskraft: - Det er fuldstændig uforståeligt og uacceptabelt

112

Politiet anholder fire drenge for knivstikkeri i Valby

Coronasmitte

Stejl smittekurve rammer daginstitutioner: - Der bliver trukket hårde veksler på vores raske personale

Trafik

Vil have bedre sammenhæng med sti-system: Drop ensretning for cykler

Det gode arbejdsliv

Merveille kæmpede i flere år: Kendte ikke til usynligt handicap

3F-formand stopper efter afsløringer om dobbeltliv: Her er det, du skal vide om sagen

Butiksnyt

Efter knap 30 år: De frække damer har forladt Gammel Kongevej

Kræft

Mille faldt om på badeværelset: Vi gik alle rundt og lod som om, alting var okay

Trafik

Ingen kan nå over det lyskryds: Jeg så så sent som i morges en mor, der tog sit barn op og løb med det i armen

Annonce