Annonce
Debat

Elbiler er fremtiden - det er forbud ikke

Katarina Ammitzbøll har en plan for udbredelsen af elbiler: - Vi skal vise den rette vej og gøre den meningsfuld - ikke udpege en vej og gøre den tvungen, siger hun. Pr-foto

Debat: Forleden kunne man på FrederiksbergLIV læse, at de radikales Lone Loklindt og Ruben Kidde vil skåne Frederiksberg-miljøet og samtidig reducere luftforureningen. I sig selv er det en fornem målsætning, som jeg og Det Konservative Folkeparti deler til fulde.

Desværre stopper enigheden her. For de radikale rammer helt ved siden af med en besværlig og forslået vej derhen. Ifølge det radikale forslag, så er løsningen at indføre deciderede forbud mod benzin- og dieselbiler. De vil ligefrem indføre ren-luft-zoner flere steder på Frederiksberg, hvor kun elbiler må køre.

Selvfølgelig skal vi i mål med den grønne omstilling. Det er selvsagt. Men i Det Konservative Folkeparti er vi ikke meget for at lade den grønne omstilling gøre livet dyrere og mere besværligt for danskerne. Derfor er jeg ikke så varm på idéen om forbudszoner på Frederiksberg.

Annonce


Vi skal ikke presse elbilerne ned over Frederiksberg-borgerne. Lad os i stedet gøre det nemmere og mere attraktivt at vælge en elbil.

Katarina Ammitzbøll


Der er ingen tvivl om, at elbiler er fremtiden. Men vi skal være realistiske, og vi er endnu ikke et sted, hvor danskerne nemt og enkelt kan udskifte deres benzin- og dieselbiler med de grønne, eldrevne ditto. For selvom det går godt på Frederiksberg, så er det arrogant at tro, at alle har en fyldt sparegris tiltænkt en ny elbil.

Derfor skal vi ikke presse elbilerne ned over Frederiksberg-borgerne. Lad os i stedet gøre det nemmere og mere attraktivt at vælge en elbil. Klimaudfordringer berører os alle sammen, og derfor skal vi også have alle med på omstillingen. Det får vi ikke ved at skælde ud og gøre forbudt.

Vi skal vise den rette vej og gøre den meningsfuld - ikke udpege en vej og gøre den tvungen. Langt fra alle har råd til at købe en ny elbil i morgen. Det bliver vi nødt til at respektere.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce