Annonce
EURO 2020

EM spærrer kæmpe fodboldklub inde: Taber vi mon nogle på vej op ad åen?

Boldklubben Skjolds formand Jan Sørensen oplever, at Euro 2020 har spærret klubben inde, og det nu er ganske besværligt at komme dertil. Foto: Thomas Frederiksen
En af Danmarks største fodboldklubber, Boldklubben Skjold, er på det nærmeste spærret inden på grund af EM. Klubbens formand ser frem til en stor fodboldfest, men han har ingen forventninger om, at det kaster flere medlemmer af sig.

EM er lige om hjørnet, og det sætter sit præg på Østerbro, hvor Parken og omegn er klædt i EM-slutrundens EURO 2020's farver og logoer.

Restaurations- og hotelbranchen får en del flere gæster, selvom der er en pandemi over os, og det er noget, de østerbroske restauranter og hoteller har haft brug for efter utallige restriktioner.

For nogle år siden blev det vurderet af advokatfirmaet Horten for Københavns Kommune, at der ville komme  108.000-176.000 ekstra overnatninger i hovedstaden, og København ville få 178-275 millioner kroner ekstra i turistomsætning.

Annonce

Men det var inden nogen tænkte på covid-19. Alligevel vil butikker og restauranter nok kunne mærke et løft de kommende uger, selvom det ikke bliver så stort om først antaget.

En masse besvær

Dog, betyder dette ikke fest for alle. Jan Sørensen, der er formand for den største fodboldklub på Østerbro, Boldklubben Skjold, siger, at det vil skabe “en masse besvær”, da vejen til klubben spærres af sikkerhedsmæssige årsager, og der ikke må være aktivitet i klubben på kampdage.


Vi kan ligeså godt slå fast, at store events og mesterskaber aldrig giver ekstra medlemmer, og det har det aldrig gjort.

Jan Sørensen


Imidlertid kunne man forestille sig at en stor folkefest på Østerbro med fodbold som store fokus, ville trække ekstra opmærksomhed og medlemmer til klubberne og sporten, men det er ikke noget, Jan Sørensen kan genkende.

- Vi kan ligeså godt slå fast, at store events og mesterskaber aldrig giver ekstra medlemmer, og det har det aldrig gjort.

Annonce

En god fest

Dog, selvom det gør livet som formand og som fodboldklub mere besværligt, så er Sørensen overbevist om, at der kommer en stor fest på Østerbro, når kampene begynder at nærme sig og EURO 2020 er ovre os.

- Mange får en god fest, men der er ikke flere, der kommer ud og spiller.

Han forklarer også, hvordan det havde været i overvejelserne at lave sociale arrangementer i klubben, men dette ikke er muligt, da der ingen aktivitet må være i klubben på kampdage. Selv Danmarks største fodboldklub trives altså ikke til fulde under et EM i landet.

Artiklen er skrevet som led i et samarbejde med Gefion Gymnasiums 2.g-hold i samfundsfag.

Sådan er adgangen

Hvis du skal ind til Boldklubben Skjold, Galst Bageri eller idrætsfritidshjemmet Skjold, kan du ikke besøge disse steder, som ligger i hovedtribunen på Østerbro Stadion, via P.H. Lings Allé. Du skal i stedet gå ind på Østerbro Stadion og gå hen til hovedtribunen rundt om banen.

Skjoldspillere til EM

Mens Boldklubben Skjold oplever ulemper over EM i fodbold, kan klubben glæde sig over, at to spillere, der begyndte i Skjold, er med på landsholdet: Yussuf Poulsen og Pierre Emile Højbjerg. De to spillere var i øvrigt for nylig online igennem til en flok fodboldbørn i klubben i sidste uge.

En tredje Østerbrodreng på landsholdet er Mathias 'Zanka' Jørgensen, der spillede som barn og ganske ung i B.93.

På fredag 11. juni - dagen før Danmark spiller mod Finland i Parken - spiller Boldklubben Skjold i øvrigt oprykningsbrag i Københavnsserien mod B.1903 på Østerbro Stadion klokken 19.

Der er EM-kampe i Parken 12., 17., 21. og 28. juni. De første tre er med dansk deltagelse mod henholdsvis Finland, Belgien og Rusland, mens kampen 28. juni er en kvartfinale uden Danmark, som skal spille i et andet land, hvis de rød/hvide går videre.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce