Annoncørbetalt indhold

En praktisk guide: Få mest muligt ud af dit besøg til Det Sixtinske Kapel

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Hvis dette års ferie går til Italien, går den måske også til Det Sixtinske Kapel. Det Sixtinske Kapel ligger i Vatikanstaten og er et af verdens mest berømte kunstværker. Kapellet er opkaldt efter pave Sixtus IV, der fik bygget kapellet mellem årene 1475 og 1483. Pave Sixtus IV ville have et nyt kapel, fordi han gerne ville have en større plads til at afholde messe. I dag er Det Sixtinske Kapel bedst kendt for sit loftsmaleri af Michelangelo Buonarroti, der blev færdigmalet i 1512. Loftsmaleriet er forestillingen om Gudfaderens skabelsesverden og viser scenen fra 1. Mosebog, hvor Gud skaber verden på syv dage. Michelangelo har blandt andet malet figurer som Adam og Eva samt de fire evangelister.

Billetter - hvilke og hvordan?

Annonce

Et af de mest besøgte steder i Vatikanet er det sixtinske kapel, og det er ikke uden grund. Kapellet er fyldt med smukke fresker og detaljer, og man kan nemt bruge flere timer på at udforske kapellet. Derfor anbefales det at købe en billet online, inden turen går til Italien, da der ofte er lang kø ved indgangen. På den måde er man også sikker på, at man kommer ind i kapellet den dag, man ønsker det. Der findes to typer billetter - en billet til kapellet og en billet, der giver adgang til både Vatikanmuseet, Colosseum og Det Sixtinske Kapel, hvor du sparer en del penge oveni. Alle tre seværdigheder er værd at se, og det kan sagtens lade sig gøre, hvis du sørger for at komme på de rigtige tidspunkter - nemlig så tidligt om morgenen som muligt. Indgangen åbner klokken 8.30. Desuden anbefales det at købe en guidet tur til kapellet - eller til alle tre steder. Det giver dig mulighed for at få indsigt i de vigtigste ting - både alt det, man kan se, men også den omfattende historie, der ligger bag. Der er så mange detaljerede historiebeskrivelser, at det er det værd at få det fortalt af en sand ekspert.

Vis respekt - meget påklædning og ingen fotografering

Det Sixtinske Kapel er en religiøs bygning. Derfor er det vigtigt at vise sin respekt, når man er det. Det gør man ved at have tøj på, der dækker knæ og skuldre. Dette gælder alle turister, selv om det ikke er alle, der fuldt ud lever op til dette krav. Derfor er det også vigtigt, at de danske turister går forrest og udviser respekt. En sweatshirt og et par jeans er ikke et krav, da der sandsynligvis er høje sommertemperaturer, når du er der. Men et simpelt tyndt tørklæde kan gøre underværker, for at dække dig tilpas meget til. En anden regel er, at der ikke må fotograferes inde i kapellet - gerne udenfor, men altså ikke indenfor. Dette er en regel, som er meget vigtig at overholde, da kapellet består af ét stort kunstværk, der er gammelt, og som kan blive beskadiget blitzen fra kameraer og telefoner. Stedet er desuden meget helligt, og derfor bør man også være rolig og tale stille, så man ikke virker forstyrende på de andre turister, der også besøger kapellet. Du bør altså blot tage skønheden ind med blikket og gemme det i hukommelsen. Dét fortjener et sted, der er så højtideligt og betydningsfuldt.

Lær om kapellet inden besøget

Selv om du køber en guidet rundvisning kapellet, bør du stadig tyvstarte på oplevelsen, inden dagen overhovedet starter. Der er nemlig så meget, man bør vide om Det Sixtinske Kapel - og Vatikanet i det hele taget. Det er også en god måde at vise stedet sin respekt på - at sætte sig ind i historien, og hvilke forholdsregler man skal tage, når man besøger kapellet. Der er flere vidensaspekter af kapellet. Der er naturligvis den religiøse vinkel, men også den lokalhistoriske baggrund, den nutidige kulturelle indflydelse, det verdensomspændte perspektiv og det kunstneriske aspekt. Alt sammen har noget med hinanden at gøre, ligesom det igen er forbundet med resten af Vatikanet. Vatikanstaten dækker over 44 hektar og er med sine godt 1.000 indbyggere verdens mindste land, hvis man måler på areal og antal indbyggere.

Det Sixtinske Kapel er et af Vatikanets mest besøgte monumenter, og det er ikke uden grund. Det er nemlig et meget specielt sted, der interesserer rigtig mange mennesker, og som besøges af tusindvis af turister hvert år.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.