Annonce
Butiksliv

Yusefs falafel blev kåret som verdens bedste: Nu åbner han nyt spisested

Yusef Houji har netop åbnet Nordisk Falafel på Frederiksberg. Falafelbaren har ligget på Østerbro siden 2017, og i 2018 vandt Yusef Houji VM i Falafel i Malmø efter at have knoklet i halvandet år for at lave den helt perfekte falafel.  Foto: Julie Stougaard
Er du til de gyldne, krydrede kikærtekugler, så er der godt nyt. Manden, der har vundet titlen som skaber af verdens bedste falafel, har netop åbnet en falafelbar på Frederiksberg.

I 2017 valgte Yusef Houji at sige sit job op som bioanalytiker og i stedet åbne Nordisk Falafel på Østerbro. Det viste sig at være en god ide, for den falafel, Yusef laver, blev i 2018 kåret til verdens bedste falafel ved VM i Malmø.

Og nu behøver du ikke længere tage til postnummer 2100 for at smage på herlighederne. Nordisk Falafel er netop rykket ind på Godthåbsvej 26, hvor der tidligere lå et pizzeria, lige overfor Aksel Møllers Have. Et område, som Yusef Houji, der selv bor på Østerbro, er meget begejstret for.

- Jeg er vild med Aksel Møllers Have, og jeg er tit derovre og lege med mine børn på fire og knap otte. Da jeg opdagede, at lokalet her var til leje, sytes jeg, det var en fed placering, fortæller han.

Annonce
Opskriften på falaflen tager udgangspunkt i en 60 år gammel opskrift, overleveret af hans bedstefar, der havde en madbod i Palæstina. Den nu forgyldte falafelopskrift er hemmelig, det samme gælde hummusopskriften. En pagt, der er indgået mellem Yusef Houji og hans bedstefar. Foto: Julie Stougaard


En god, sprød falafel

Han har da også et særligt forhold til Frederiksberg, for han har gået på HTX på Stæhr Johansens Vej, og efter med stor succes at have åbnet Nordisk Falafel på Østerbro, tænkte Yusef Houji, at Frederiksberg-borgerne nok også ville sætte pris på en falafel med ambitionerne i orden.

Yusef Houji brugte da også halvandet år på at udvikle den helt perfekte falafel, som sikrede ham den fine titel i 2018. Opskriften tager udgangspunkt i en 60 år gammel opskrift, overleveret af hans bedstefar, der havde en madbod i Palæstina. Yusef Houji har eksperimentere med, hvilke sorter af kikærter, der bedst giver en cremet hummus og en sprød falafel. Og efter halvandet år med at forfine opskrifterne og brugen af sin biomedicinske baggrund, var han klar til at åbne Nordisk Falafel.

For første gang følte jeg, at jeg havde lavet noget, der var rigtig godt. At jeg så vandt den her titel, det var bare bekræftelse.

Yusef Houji

- Jeg tænkte meget over, hvad kan man kombinere falaflen med, for jeg ville have, at det skulle være et helt måltid. Jeg nåede frem til, at jeg ville blande det med en masse utraditionelle salater indeholdende nordiske råvarer som grønkål, spidskål og rødkål, kombineret med dadler og cashewnødder. Når man kombinerer de forskellige ting, får man en anderledes og ret unik oplevelse. Det er street food-agtig mad, og man får en rigtig god, gastronomisk oplevelse, siger Yusef Houji, som oplevede, at det ændrede hans liv at vinde VM.

Annonce

Dommer ved VM

- Både det at vinde VM og det at føle, at man har udrettet noget. For første gang følte jeg, at jeg havde lavet noget, der var rigtig godt. At jeg så vandt den her titel, det var bare bekræftelse. At alt det, jeg havde knoklet for, gav pote.

En lille kikærtekugle, men en stor smagsoplevelse. Kombinationen af falafel i selskab med nordiske råvarer som grønkål, spidskål og rødkål gør det til en unik og virkelig god oplevelse, fortæller Yusef Houji.  Foto: Julie Stougaard

Yusef Houji var efterfølgende dommer ved VM i falafel i 2019. Siden har det været aflyst på grund af corona.

Har du fået lyst til at lægge vejen forbi Nordisk Falafel på Godthåbsvej 26, er der åbent mandag-torsdag fra 11-21, fredag fra 15-21 og lørdag-søndag fra 12-21. Du kan læse mere på nordiskfalafel.dk.


Annonce
København

16-årig forbrændt efter ildspåsættelse af spritdispenser

Detailhandel

Åbner lille ny butik: - Jeg synes det har manglet i Valby

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Erhverv

Selskabet bag Parken overvejer at sælge nationalarenaen

Byggeri

Stort byggeprojekt nedlægger 62 parkeringspladser: - Det bliver et trafikalt kaos

København

Zoulikha ledte efter fleksjob i fem år: Nu syr hun sine egne produkter i baggården

Byggeri

Slaget om den grønne baggård på Jagtvej er næsten tabt: Sådan sikrer vi resten af Nørrebros oaser

23-årige Lotte skal forsvare, at hun bliver boende i provinsen: - Folk har nærmest ondt af mig, fordi jeg ikke bor i byen

Byliv

19-årige Stefanos 'fader' fyrene på Finsensvej

27-årig nordjyde skrev et 150 sider langt manifest og kaldte sine planer om et massemord for hævnens dag

Annonce