Annonce
Forløsning

Endelig! Nu kommer der toilet ved Dronning Louises Bro

Københavere i hobetal hænger ud ved Dronning Louises Bro. Og i fremtiden behøver de ikke at gå så langt, når tissetrangen melder sig. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Der er gode nyheder til de tissetrængende københavnere. En af de mest befærdede steder i byen får nu et offentligt toilet.

Mange københavnerne hænger i årets lyse måneder ud på Dronning Louises Bro. Har du prøvet det, ved du nok også, hvor langt der er til det nærmeste toilet. Og de fleste har nok også set, hvor ofte den nærmeste hæk bliver brugt som nødløsning, når nødtørften skal forrettes.

Men nu er en ny løsning på vej. Teknik- og miljøudvalget i Københavns Borgerrepræsentation har således godkendt, at der bliver arbejdet videre med at opsættes en toiletvogn ved Sortedam Dosseringen ved Dronning Louises Bro.

Toiletvognen skal efter planen placeres over for Sortedams Dossering nummer 1. Dog skal en masse praktik først falde plads, før toiletvognen kan blive opsat.

Annonce

Toilet kommer hurtigst muligt

- Forvaltningen søger hurtigst muligt byggetilladelse, dispensation fra søbeskyttelseslinjen og fredning samt tilladelse til vejændring. Der må påregnes en sagsbehandlingstid på ca. fem måneder inkl. fire ugers klagefrist, hvorefter toiletvognen kan bestilles, skriver teknik- og miljøforvaltningen i sin sagsfremstilling.

Her oplyser de samtidig også, at der kan gå noget tid, før toiletvognen er endelig sat op.

- Leveringstiden for toiletvognen ligger for tiden på fire måneder, men kan grundet forventet stor efterspørgsel blive længere. Den tidligere tidsplan skal derfor revideres til en forventet opsætning af toiletvognen i efterår 2022, skriver de.

Teknik- og Miljøforvaltningen har undervejs i processen haft sagen i høring hos Nørrebro Lokaludvalget.

Annonce

Lokaludvalg tog ikke stilling

Men lokaludvalget tager ifølge forvaltningen i deres svar 'ikke stilling til den forslåede placering'.

I stedet foreslår de en placering af toilettet ved Peblinge Dossering. Det mener forvaltningen dog ikke er en optimal løsning 'grunden pladsmangel' - og fordi den placering ville kræve flytning af el-billadestandere.

- En flytning kan således medføre, at operatøren ikke ønsker at opsætte ladestandere andetsteds. Forvaltningen anbefaler derfor ikke placeringen på Peblinge Dossering, skriver forvaltningen.

Den indstilling har politikerne altså valgt at imødekomme ved at vælge placeringen ved Sortedams Dossering.

Annonce