Annonce
112

Er du under opsyn? Se, hvor politiet har sat nye overvågningskameraer op

Den Sorte Plads på Nørrebro er et af de steder, hvor der i forlængelse af regeringens udspil ”Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum” fra 2019 blev det besluttet at opsætte 14 kameraer i København i første fordelingsrunde. Foto: Københavns Politi
Seks steder i byen er der nu opsat flere overvågningskameraer. De skal hjælpe politiet med at opklare forbrydelser og give borgerne en oplevelse af øget tryghed. Der, hvor kameraerne er, advares der om det med skiltning.

Rådhuspladsen, Nørreport Station, Kogens Nytorv, Nyhavn, Den Røde Plads og Den Sorte Plads. Det er de steder i byen, der nu er blevet opsat overvågningskameraer.

Kameraerne er opsat i forlængelse af regeringens udspil ”Tryghed og sikkerhed i det offentlige rum” fra 2019, hvor det blev besluttet at opsætte 14 kameraer i København i første fordelingsrunde.

På de steder, hvor overvågningskameraerne er blevet sat op, har Københavns Politi samtidig sat skilte op, så borgerne kan se, at der er opsat kameraer.

Annonce

- Det er helt grundlæggende for vores arbejde, at borgerne føler sig trygge, og derfor er det også vores håb, at de nye kameraer kan bidrage til at øge trygheden i de pågældende byområder, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov fra Københavns Politi.

Flere kameraer på vej

Stederne er udvalgt på baggrund af politifaglige vurderinger, og fordi det er steder, hvor Københavns Politi ofte modtager anmeldelser om forskellige hændelser eller kriminalitet.

Et af de steder, der er blevet sat kameraer op, er på Nørrebro.

- Vores nærpoliti er ofte til stede ved både Den Røde og Den Sorte Plads, hvor der tit er mange unge samlet. På trods af en forebyggende indsats så oplever vi også, at der ofte er uro eller foregår anden kriminalitet, og det er blandt andet på den baggrund, at vi har valgt at sætte kameraer op ved de to pladser. Vi håber, at det vil få en positiv effekt, siger Jørgen Bergen Skov.

Udover at give tryghed vil kameraerne også være en hjælp for politiet, når der skal opklares forbrydelser.


De nye kameraer kan bidrage til at øge trygheden i de pågældende byområder

Jørgen Bergen Skov, Københavns Politi


- Kameraerne kan selvfølgelig ikke stå alene, men vi har vurderet, at der på de her steder er nogle særlige behov, der gør, at de er relevante. Vi får dermed et ekstra værktøj, når vi skal efterforske kriminalitet, så kameraerne vil ad den vej også bidrage til, at vi kan finde frem til en gerningsmand, som kan blive stillet til ansvar for sine handlinger, siger chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov.

I løbet af 2021 forventer Københavns Politi at opsætte yderligere kameraer. Det bliver i Nørrebroparken og på Christianshavn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce