Annonce
Klumme

Er upcycling det nye grønne på Frederiksberg?

Therese Waltersdorff er 50 år og bor på Frederiksberg med sin mand, Michael. Sammen har de to børn på henholdsvis 20 og 15 år. Therese har en lang, kommerciel karriere bag sig fra mediebranchen, senest Dagbladet Børsen, og arbejder i dag som underviser og rådgiver med fokus på forbedringsprocesser. Privatfoto

Selvom jeg har boet 25 år på Gammel Kongevej, føler jeg egentlig ikke, at jeg kender særlig mange i mit lokalmiljø. Det er noget, der i perioder ærgrer mig, for jeg holder meget af at løbe ind i bekendte på gaden og slå en sludder af om løst og fast.

Ofte lærer jeg noget nyt af at tale med perifere bekendte, og det inspirerer mig. Der er enkelte, jeg hilser på i gadebilledet. Og indimellem bliver det til et bekendtskab over tid.

Det var dét, der skete med Annette Ørts, der bor otte husnumre fra mig. Vi har begge børn, der har gået i institutionen Rosenhaven på Hortensiavej og på Ny Hollænderskolen, og vi har hilst på hinanden i årevis. Indimellem er det også blevet til lidt mere end det.

Annonce

Jeg har godt vidst i mange år, at Annette er designer, og at hun har arbejdet for flere af de allerstørste, danske modehuse.

Indtil bæredygtighed og upcycling blev til en passion for Annette. Altså at man ”pepper” noget outdated tøj op ved at sy det om. I mange år har jeg ofte været lidt i tvivl om, hvad jeg skulle gøre med for eksempel hullet tøj, der ikke egnede sig til genbrug, men det kan med den nye tendens opdateres til et nyt og originalt design.

Ifølge Annette sparer man miljøet for 1.400 liter vand og op til et kilo kemikalier ved fremstilling af for eksempel en hvid t-shirt. For ikke at tale om de skadelige pesticidrester og neurotoxiner, der kan have en skadelige effekt.

Annette er så passioneret omkring konceptet, at hendes brudekjole, da hun blev gift for nogle år siden, blev syet af brugte smoking-skjorter, som hun blandt andet fandt i Loppeshoppen ved Diakonissestiftelsen.

På Gammel Kongevej har Frelsens Hær længe haft konceptet Redesign, og på Frederiksberg Allé har jeg også bemærket Asfalt, der laver sjove unika ud af tøj for at give det et nyt liv.

Annette er så passioneret omkring konceptet, at hendes brudekjole, da hun blev gift for nogle år siden, blev syet af brugte smoking-skjorter, som hun blandt andet fandt i Loppeshoppen ved Diakonissestiftelsen.

Therese Waltersdorff

Det er ikke bare tøj, der kan upcycles. Vi har et bord, der er produceret af gamle plankegulve, designet af Peter, der i dag er at finde i Goods & Woods-butikken på Gammel Kongevej.

Eftersom ”Earth Overshoot Day” – altså den dag, hvor ressourcerne er brugt, hvis kloden skal kunne nå at genskabe samme år, rykker stadig tidligere frem i kalenderåret, er der vist ikke nogen tvivl om, at vi snart skal til at forbruge anderledes. Medmindre vi sætter vores lid til, at teknologien vil redde os fra ressourcemangel.

Uanset hvad, så er de gode upcycling-initiativer på Frederiksberg en god start og en inspiration for os alle!

waltersdorff.nu

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Mandagens coronatal: 570 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Vi har mistet en ægte københavnerdreng: Sidney Lee død kun 43 år gammel

lommetyveri

Drenge på tyvetogt: Snød mor til to - og forsøgte at stjæle fra 92-årig

Alarm 112

28-årig anholdt og sigtet for drabsforsøg i København

112

Fire millioner kroner muret inde i kældervæg på Frederiksberg: Tre mænd dømt for omfattende kokainhandel

Nogle shopper Bitcoins til spotpris, mens andre ser starten på enden: Derfor er der kaos i kryptoverdenen

112

Efter vold på Amager-hotel: 28-årig er nu død

UNDERVERDEN

Dar Salim flytter ind i hårdkogt miljø med udsigt fra skrantende højhus

Ungeliv

- Til sidst blev vi truet med voldtægt og kniv: Teenagepige fortæller om det utrygge natteliv

Lagt i håndjern

Venner ville bare spille fodbold: Men så stormede civilbetjente ud af bilerne og smed dem i håndjern

Tre grunde til at Erdogan spærrer vejen til Nato for Sverige og Finland

København

Demokrati eller Distortion: Københavns Kommune aflyser Distortion på Rådhuspladsen og flytter folkefesten væk fra valgsted

Alarm 112

Mand i kritisk tilstand efter togpåkørsel ved Dybbølsbro Station

Bolig

Halvt dobbelthus solgt for svimlende beløb: Salgsprisen er 42 gange højere end for 26 år siden

Annonce