Annonce
Teater

Et eventyrligt besøg, der går helt galt

Charles Dickens møder H. C. Andersen i Krudttønden og du kan komme med. Trods forskelle har Dickens og H. C. Andersen nemlig meget til fælles. Begge er fortalere for de udsatte i samfundet, og dog er der en verden til forskel i deres kunst. En Verden, du får indblik i, hvis du ser stykket i Krudttønden. Foto: André Bentsen
Den ene skøre scene afløser den anden i besøget mellem to af Verdenshistoriens største forfattere. Nyt teaterstykke i Krudttønden tager dig med gennem begge anholdelser, selvmordstruslen og venskabet, der opstod, da H. C. Andersen besøgte Charles Dickens.

Året er 1857. Den store forfatter Charles Dickens har inviteret Hans Christian Andersen til at komme og besøge ham. Andersen, kendt for sin spontanitet, dukker pludselig op uden varsel, og dét der skulle have været én weekend i verdenshistoriens litterære atlas, blev til fem uger med misforståelser og monumentale misforståelser.

Dem kan du nu komme til at grine af i Krudttønden, hvor den herboende engelske instruktør Barry McKenna og den danske skuespiller Peter Holst-Beck får dig til at slå dig på lårene over stykket 'The Visit'.

- Det er en morsom tours-de-force med to fantastisk begavede alfa-hanner, hvor misforståelser og manglende sprogkundskaber skaber nogle meget uheldige situationer, fortæller Ian Burns.

Annonce

ØsterbroLIV har mødt de to på scenen til en snak, og der går ikke mange sekunder før de falder ind i rollerne, som de to store forfattere.

- Men det er et nutidigt stykke, der får gymnasieklasserne til at grine, lover de.

Alle kan sætte sig ind i stykket

For datidens forfattere havde ikke mange steder at sælge deres værker, og derfor var det vigtigt hele tiden at blive set og feste og gøre sig til.


Det er en morsom tours-de-force med to fantastisk begavede alpha-hanner, hvor misforståelser og manglende sprogkundskaber skaber nogle meget uheldige situationer

Ian Burns


- Ligesom de unge på sociale medier, lyder det grinende fra scenen.

- Derfor er der også masser af drama i det skilsmissetruede hjem, der slet ikke kan rumme den danske opmærksomhedskrævende gæst. Og han ender da også i fængsel to gange og en enkelt gang er han tæt på at begå selvmod på grund af dårlige anmeldelser, forklarer skuespillerne.

- Mange situationer og citater er direkte taget fra dagbøger og beskrivelser fra Dickens, Andersen og dem som omgav dem”, fortæller Peter Holst-Beck.

- Da vi skulle skrive stykket, fandt vi en guldgruppe af breve, så for os drejede det sig om at få samlet og holde styr på alle informationerne og omskrive det til 'The Visit', siger Peter Holst-Beck, mens han rejser sig op fra skrivebordet på scenen for at vise, hvordan en panikangst H.C. Andersen springer ud af en hestevogn med støvlerne fyldt med værdigenstande, forsøger at flygte fra politiet, der fragter ham med blødende fødder hjem til Dickens.

En Dickens, der vel at mærke lærer ham, at Verden ikke er så eventyrlig, som i Andersens tidlige eventyr.

-Efter besøget skriver han 'Den lille pige med svovlstikkerne' og alting tager en meget mørkere drejning, fortæller forfatterne, som glæder sig til at underholde med misforståelserne mellem sprogets mestre.


The Visit

Instruktør: Barry McKenna

Medvirkende: Charles Dickens:Ian Burns, HC: Andersen: Peter Holst-Beck, Øvrige: Barry McKenna

Spillested:Krudttønden, Serridslevvej 2, 2100 Østerbro, Kbh Ø

Spilleperiode: 29. okt. - 27 nov. 2021. Mandag-fredag, kl. 19.30. Lørdag: kl 17.00

Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Fødselsdags-koncert

Hjalmer Larsen gav den gas på Frederiksberg Rådhus: Avisen fejrede fødselsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Øjenvidne

Mille gik forbi gerningsstedet fem minutter efter drabet: Det er meget bekymrende

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Skuddrama

Skuddrama på Sorgenfrigade: Erhvervsdrivende skræmt fra vid og sans

Skuddrab

Hemmeligt møde førte til drabet i Sorgenfrigade: Sådan er bande-situationen lige nu

Mette Frederiksen beklager butiksbesøg uden mundbind

Rigshospitalet

Signe mangler fire kollegaer: Rigshospitalet aflyser hjerteoperationer på grund af mangel på sygeplejersker

Byfornyelse

Sebastian er frustreret: Rantzausgade har fået en fed fuck-finger i julegave

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde gik til angreb: Fem gymnasieelever på hospitalet

Annonce