Annonce
Vanløse

Et suttetræ i Vanløse? Det er mere kompliceret end som så

Genre foto. Suttetræ. Foto. Linda Kastrup/Nf-Nf/Ritzau Scanpix

En borger har spurgt, om det ikke kunne være en ide at få et suttetræ I Vanløse, så man ikke behøver at tage til Frederiksberg med sit barns sutter.

Vi har undersøgt muligheden for et suttetræ og spurgt, byrumsforvalter i Teknik- og Miljøforvaltningen, Elise Sylvest Elmgreen, om muligheden for at få et suttetræ i Vanløse. Og det er umiddelbart lidt mere kompliceret end redaktionen havde forventet.

En suttetrold er bedre

- Jeg kan ikke udpege egnede træer. Det vil jeg anbefale, at I gør. Og så er jeg med til at vurdere, om de foreslåede træer er egnet, siger Elise Sylvest Elmgreen og uddyber.

- I en vurdering lægger vi blandt andet vægt på: Træets robusthed. Yngre træer vil være mere sårbare. Det kan give knækkede grene og beskadigede knopper. Derudover er træets placering vigtig.  Er det et solitært træ.  Hvis det er et træ, der står alene, vil det muligvis have større værdi for lokalområdet, og jeg kan risikere at være mere restriktiv, forklarer Elise og fortsætter.

- Kronens opbygning har også betydning, og lavtsiddende grene er at foretrække, siger hun og slår fast, at det også er vigtigt at have fokus på, om den eventuelt omkringliggende beplantning kan tåle færdsel omkring suttetræet.

- Jeg vil derfor anbefale, at man overvejer etableringen af en suttetrold eller lignende. Den vil kunne indrettes, så der er steder at hænge sine sutter, uden at gøre skade på de investeringer, vi gør i det grønne. Den vil desuden kunne placeres i nærheden af en legeplads eller et lignende egnet sted, foreslår Elise og siger afsluttende.

- En eventuel etablering af suttetræ eller suttetrold vil bero på en konkret vurdering. Jeg kan derfor ikke garantere etableringen af hverken det ene eller det andet, og jeg forbeholder mig retten til at afvise forslag, der måtte komme.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce