Annonce
Kultur

Få dit digt-fix opfyldt i det offentlige rum

Carla Rafaella Gianetti har startet Det Lilla Rum, som er en frivillig drevet feministisk bogcafé. Det Lilla Rum flytter hen over sommeren deres forfatter oplæsninger ud i byrummet for at udbrede kendskabet til kvindelige forfattere. Foto: Sine Bindslev Caspersen.
Den feministiske bogcafé, Det Lilla Rum, er klar med udendørs forfatteroplæsninger, der gør dig klogere på hvad feminisme egentlig er for en størrelse.

På Skotterupgade 16 ligger Det Lilla Rum. Rummet er opkaldt efter Virgina Woolfs essay ”A room of ones own”, som handler om, at alle har brug for et rum at skabe fra og sætte en kreativ proces i gang. Farven lilla symboliserer blandt andet feminisme i en bred forstand herunder kønsdiversitet.

Carla Rafaella Gianetti er skaberen af den frivilligt drevne feministiske bogcafé, Det Lilla Rum, hvis formål er at fremme feministisk litteratur og mindre forlag, som enten er glemte eller oversete.

- Jeg har selv læst litteratur på universitet, og her bestod pensum næsten udelukkende af mænd. Det samme gør sig desuden gældende på kanonlisten, der primært består af hvide, heteroseksuelle mænd, fortæller Carla.

Annonce

Under første nedlukning af samfundet kunne litteratur -og kulturinteresserede få et "digt-fix", når forfatterne lavede digitale oplæsninger, hvilket blev taget godt i mod.

Med støtte fra Statens Kunstfond og Nørrebro Lokaludvalg er det nu muligt at arrangere fysiske forfatteroplæsninger rundt omkring i Nørrebros grønne byrum.

Carla forklarer, at det feministiske begreb, som Det Lilla Rum beskæftiger sig med handler om at omfavne diversiteten indenfor køn, seksualitet, klasse og etnicitet.

Det Lilla Rum og deres Digt-fix forfatteroplæsninger er derfor for alle, som ønsker et indblik i litteraturen og er nysgerrige på disse emner.

Næste forfatteroplæsning er 1. august i Hans Tavsens Park klokken 14.00, hvor Sidsel Ana Welden, Mette Garfield, Mette Moestrup, Deniz Kiy, Joan Rang og Franziska Hoppe vil læse op fra deres værker.

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Mandagens coronatal: 70 procent har fået det første stik

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Kvinde snydt af tricktyv: Kort efter fik hun sin hævn

BYLIV

Så er det slut: Herolds Varehus bliver til museum i Stege

112

Person reddet ud fra brand i natten

København

Kæmpe debat om larm i Nørrebroparken: - Politiet burde skue ned for deres sirener

KLUMME

Mai & Rådhuset: Hvis du vil have en ven i politik, bør du købe en hund

BYLIV

Spøgelseshistorier fra Fyrtårnet: Røgalarmen gik i gang hele tiden

Byliv

Ikonisk kunstværks overlevelse lider et knæk: Uden det mister området en vigtig del af sin historie

Byliv

Grim ulykke og katastrofal skolegang fik Jakob til at miste alt håb: I dag er han en, andre ser op til

Alarm 112

Ung mand stukket med kniv under større slagsmål på Amager

Alarm 112

Kvindelig fodgænger indlagt efter påkørsel på Amager

112

53-årig mand varetægtsfængslet for vold mod sin kæreste - hun er stadig i kritisk tilstand

Annonce