Annonce
Klumme

Følelsen af at høre til blomstrer, når du bruger dit lokalmiljø

Therese Waltersdorff er 49 år og bor på Frederiksberg med manden Michael. Sammen har de to børn på henholdsvis 20 og 14 år. Therese har en lang, kommerciel karriere bag sig fra mediebranchen, senest Dagbladet Børsen, og arbejder i dag som underviser og rådgiver med fokus på forbedringsprocesser. Privatfoto

Før jeg sagde mit job op hos Dagbladet Børsen, havde jeg i hele mit arbejdsliv arbejdet uden for Frederiksberg. Jeg havde kørt til Christianshavn, København K, København Ø – ja, sågar Søborg for at arbejde.

Jeg havde i det hele taget ikke opholdt mig særlig meget på Frederiksberg, for når jeg skulle mødes med venner og bekendte, foregik det også ofte udenfor kommunegrænsen. Frederiksberg var med andre ord primært et sted, jeg opholdt mig, når jeg skulle handle dagligvarer, eller når jeg var hjemme.

Som soloselvstændig arbejder jeg primært hjemmefra, når jeg skriver, udvikler undervisningsmateriale eller forbereder mig på for eksempel rollen som moderator. Efter corona er jeg sågar begyndt at afvikle webinarer hjemmefra, hvor jeg underviser mennesker, der typisk også sidder hjemme i alt fra motivation til kreativ tænkning som fremtidens kompetencer.

Annonce

Det gør med andre ord, at jeg er begyndt at opholde mig rigtig meget på Frederiksberg. I den forbindelse er vores lille enklave virkelig vokset på mig. Det er gået op for mig, hvor vigtigt livet (som vi kender og elsker det), på Frederiksberg er for vores allesammens trivsel. Og hvor meget jeg ønsker, at det vil fortsætte.

Inden jeg gik hjem, havde jeg vel talt med ti personer, som jeg aldrig havde mødt før, og gik glad hjem til familien og spiste aftensmad. Med en følelse af at høre til på Frederiksberg.

Therese Waltersdorff

Her taler jeg primært om butiks- og restaurationslivet og det leben, det skaber. Noget som jeg under mine hundeluftningsture i nedlukningsperioden savnede dagligt. I den forbindelse er jeg også blevet mere interesseret i, hvad der rører sig generelt på Frederiksberg. Og vigtigheden af at kende de mennesker, vi deler nabolag med.

Med min nyvundne kærlighed for Frederiksberg, der ikke er blevet mindre efter genåbningen, er jeg blevet endnu mere bevidst om, hvor vigtigt det er at støtte op omkring de lokale tilbud. Hvad enten det er handelsliv eller enkeltstående events.

Således også, da jeg havde set, at Frederiksberg LIV havde planlagt et event i samarbejde med Frederiksberg Bryghus i forbindelse med lanceringen af en ny juleøl: 'Santa Claus' kommer til byen.

For at være helt ærlig var jeg ikke lige i stødet – jeg havde netop været ud at gå med en barndomsveninde og vores hunde i mit gamle hood – Bernstorffsparken. Dét, der fik mig afsted, var tanken om, at hvis ikke jeg (og selvfølgelig en masse andre) bakkede op om arrangementet ved at møde op, så var sandsynligheden for, at der kommer den slags tilbud i fremtiden nok ikke så stor.

Min bedre halvdel var til træning på Frederiksberg Allé, så jeg satte hunden af derhjemme, og uden at tænke for meget over det, gik jeg over i Frederiksberg Rådhuskælder for at deltage i eventet. Normalt kunne jeg ikke drømme om at tage alene på bar for at drikke øl, men fordi vi alle var gæster til en lanceringsfest, føltes det naturligt at tale med de andre gæster.

Inden jeg gik hjem, havde jeg vel talt med ti personer, som jeg aldrig havde mødt før, og gik glad hjem til familien og spiste aftensmad. Med en følelse af at høre til på Frederiksberg.

www.waltersdorff.nu


Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Politiet er massivt til stede: Person dræbt af skud på Nørrebro

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

Strid

Hegn på havnefronten blev erklæret ulovligt: Men boligforening nægter at give sig

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

corona

Det skal være nemmere at få et stik: Nye vaccinecentre åbner

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

112

Hunde gik til angreb: Fem gymnasieelever på hospitalet

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

Annonce