Annonce
Sport

Før EM på Østerbro: Mobilt museum og fodboldfest i Nordhavn

Du kan træde ind på nostalgiens fodboldbane og deltage i konkurrencer og aktiviteter, når EM-containeren kommer til Nordhavn på søndag og mandag. PR-foto

EM-slutrunden i fodbold med kampe i Parken står for døren, og det markerer DBU og EURO 2020 med at sende et mobilt EM-museum på Danmarksturné, hvor man kan genopleve det danske fodboldlandsholds EM-historie.

Der bliver EM-fest på Göteborg Plads i Nordhavn, når Legends Tour rammer byen den 6.-7. juni.

Omdrejningspunktet for udstillingen er fortællingen om EM-triumfen fra 1992 og Danmarks EM-historie frem til slutrunden. Det sker igennem historier, merchandise og billeder fra hele Danmark. Gæsterne kan desuden tage aktivt del i udstillingen og fortælle deres egne anekdoter og oplevelser fra den sommer, hvor hele landet eksploderede i fodboldfest og fællesskabsfølelse, da Faxe ’ramte den lige i røven’.

Annonce

På museet kan man se små film, billeder og det ikoniske EM-trofæ, UEFA gav Danmark efter triumfen i Sverige i 1992, samt trøjer, handsker og andre historiske elementer fra ’sommeren, vi aldrig glemmer’ og andre slutrunder. Det bringer danskerne endnu tættere på EM og kan vise, hvordan fodbolden gennem tiden har samlet os som nation.

Udover at kunne opleve Danmarks EM-historie, vil dagene på Göteborg Plads byde på en masse sideløbende aktiviteter og konkurrencer for store og små.

Vil man bare gerne spille fodbold, vil der være rig mulighed for at drible rundt på DBU’s store oppustelige bane, som bliver opstillet til lejligheden. Her kan man også lære nye tricks, når den lokale fodboldklub B93 stiller et par unge spillere til rådighed, som både søndag og mandag vil afholde sjove træningspas for drenge og piger.

Se hele programmet på Kultur Ø’s hjemmeside www.kulturoesterbro.kk.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce