Annonce
Sport

Fanforening opfordrer danske fans til at blive væk fra VM

Festen på tribunerne var stor under EM i sommer, men hvis det står til Danske Fodboldfans, skal ingen danskere bakke op om fodboldlandsholdet i Qatar næste år. (Arkivfoto). Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Hvis det står til fansammenslutningen Danske Fodboldfans, får landsholdet ingen dansk opbakning i Qatar.

Danske fodboldfans skal blive hjemme fra VM i Qatar næste år.

Sådan lyder opfordringen fra foreningen Danske Fodboldfans (DFF), der er en sammenslutning af flere af landets officielle fodboldfanklubber.

Onsdag har foreningen sendt budskabet ud på sin hjemmeside. Det er sket som reaktion på, at Qatar ikke har rykket sig tilstrækkeligt på en række krav om forbedringer, som DFF stillede i marts i år.

Annonce

- Vi håber, at vi kan få alle danske fans til at blive væk, og at vi kan inspirere andre fans i hele verden til kritisk at overveje, om de skal tage afsted.

- Så længe fans deltager i fodboldfesten i Qatar eller tænder tv-skærmen derhjemme, opnår Qatar sin målsætning om eksponering, siger DFF-formand Christian Rothmann, der tidligere har været med til at stille et borgerforslag om en generel boykot af VM i Qatar.

- Det allerbedste vil være, at alle bliver væk, siger han.

De krav, som DFF stillede i marts var, at pressen skal have fri adgang i hele landet, at uvildige observatører skal overvåge forholdene for migrantarbejdere, at observatørerne sikrer, at migrantarbejderne får løn, og at afdøde migrantarbejdere obduceres.

Derudover var det et krav, at mænd og kvinder kan se fodbold på samme tribune i Qatar, og det er ifølge DFF det eneste krav, landet efterlever.

I forhold til de krav, Qatar ikke efterlever, henviser han til en rapport, Amnesty International frigav i sidste uge.

Her fremgik det, at migrantarbejdernes hverdag ofte ikke er forbedret, selv om landet har indført en række lovændringer, der på papiret bør forbedre arbejdsforholdene.

Derudover peger han på, at to norske journalister i denne uge har været anholdt i Qatar, selv om VM-værtslandet har forsikret, at pressen kan rapportere frit og kritisk derfra.

- Deres løfter er ikke meget mere værd end det papir, de er skrevet på, siger han.

Christian Rothmann erkender, at han ikke havde store forventninger om, at Qatar ville ændre alverden på grund af krav fra en dansk fansammenslutning.

- Men jeg synes da, det ville være forkert ikke at give dem muligheden, siger han.

Han fortæller, at DFF løbende har været i dialog med Dansk Boldspil-Union (DBU), og at unionen er orienteret om onsdagens udmelding.

/ritzau/

Annonce
Advarsel

Hundeejer fandt ben med hvidt pulver i boligområde: - Pas på jeres hunde

Sport

Michael Laudrup løber med hæderen: Kåret som det største danske sportsnavn i 125 år

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Susanne mistede sin mor og lillebror, da et fly ramte familiens hus: - Vorherre og jeg er ikke på talefod

Sport

Danmark besejrer Østrig og kvalificerer sig til VM

For abonnenter

Amalie har sagt op og vil væk fra sygeplejen: - Det er hele min identitet, der er krakeleret

Annonce