Annonce
HØJT AT SVÆVE

Fantastiske billeder af Amager set fra skyen

Fotografiet på forsiden af bogen 'Byen over skyen'. Foto: PR-foto.
Nicolas Cosedis har i flere år fotograferet byen fra luften. Bogen 'Byen fra skyen' indeholder de bedste hans fotografier, heriblandt en del fotografier taget over Amager.

- Det er en fotografisk kærlighedserklæring til København, siger Nicolas Cosedis, der i flere år fotograferet København fra luften.

Svævende i en flyver højt over byens tage viser han os det København, som ellers kun fuglene ser. Hvis vi troede, at vi kendte byen bedre end vores egen bukselomme, så viser Nicolas Cosedis os, at vi tog grueligt fejl.

Fotografierne ledsages af tekster skrevet af arkitekturkritiker Holger Dahl, der med sin indgående viden om byen og dens arkitektur supplerer Nicolas Cosedis’ fotografier og giver læseren nye perspektiver på København.

Annonce

Nicolas Cosedis har taget fotografier af hele København, og ud over fotos af Indre By, Østerbro, Nørrebro og Vesterbro med ture til Frederiksberg og Amager er der også afstikkere til Storkøbenhavn.

Ørestad syd. Foto: Nicolas Cosedis.
Lufthavnen. Foto: Nicolas Cosedis.
Islands Brygge. Foto: Nicolas Cosedis.
Helgoland. Foto: Nicolas Cosedis.
Dragør. Foto: Nicolas Cosedis.
Nicolas Cosedis i flyet.

Holger Dahl skriver:

- Fra luften ser vi den lille by, som København engang var, og vi kan også se den langsomme eksplosion, der gjorde den til den by, vi kender i dag. (…) Vi kan se de lange lige gader, der blev kvarterernes rygrad. Nørrebrogade med Assistens Kirkegård, Vesterbrogade, lang og lige hele vejen til Roskilde, og Østerbrogade, som først kom til sent. (…) På den anden side af brokvartererne bliver byen igen diffus. Herude mødte det ekspanderende København gamle byer som Brønshøj, Valby, Hellerup og Husum. København spiste de små byer, men deres egenart er stadig tydelig fra en flyver.

Samarbejdet foregår på et næsten telepatisk niveau, hvor piloten skal vide, hvad jeg tænker. Så når jeg ønsker, at han drejer flyet - ikke 30, men 35 grader - så jeg kan få det perfekte billede, så ved han, præcis hvad jeg mener.


Om fotograferingen

Når Nicolas Cosedis tager på optagelse, har han en professionel pilot ved sin side, så han selv kan koncentrere sig om at rette kameraet mod det ønskede motiv.

Selvom Nicolas Cosedis ikke selv har hånden på styrepinden, dirigerer han alligevel flyet med indøvede kommandoer til piloten. For med en hastighed på op til 60 meter i sekundet skal fotograf og pilot kende hinanden godt for at ramme den perfekte vinkel.

- Samarbejdet foregår på et næsten telepatisk niveau, hvor piloten skal vide, hvad jeg tænker. Så når jeg ønsker, at han drejer flyet - ikke 30, men 35 grader - så jeg kan få det perfekte billede, så ved han, præcis hvad jeg mener,  fortæller Nicolas Cosedis, som du blandt andet kan følge på Instagram-profilen


Om fotograf og skribent

Nicolas Cosedis er fotograf med base i København. Han er selvlært og har fotograferet byer, landskaber, mennesker og gader. I de seneste år har han udelukkende fotograferet fra luften. Nicolas Cosedis driver sit eget galleri og har mere end 100.000 følgere på Instagram-profilen @copenhagenbycosedis. Holger Dahl er uddannet arkitekt og er arkitekturredaktør på Berlingske, hvor han blandt andet skriver klummen Københavnersnuden.

'Byen fra skyen' udkommer 29. oktober. Bogen er på 304 sider. Prisen er 399,95 kroner. Forlag: Strandberg Publishing.


Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Skyderi

Politiet er massivt til stede: Ny anmeldelse om skyderi

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

112

Hunde angriber elever: Fem på hospitalet

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

corona

Det skal være nemmere at få et stik: Nye vaccinecentre åbner

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

Tak for kaffe

Ikonisk københavner-café takker af: Farvel og tak for kaffe

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

Annonce