Annonce
Afvist

Fejl på fejl: Nægtede at godkende fonds regnskab

Advokaterne Foldschack & Forchhammer i Skindergade er opført som administrator for fond, Knud Foldschack også er bestyrelsesformand for. Men trods et formodet indgående kendskab til fonden har der i flere tilfælde været problemer med fondens regnskaber. Foto: Christian M. Olsen
Fond ville betale bestyrelsesformand Knud Foldschacks eget advokatfirma flere penge end tilladt. Men også andre steder i regnskabet er der problemer.

Københavns Kommune har ad omgange flere afvist at godkende regnskabet for 'Fonden De Åbne Rum'. Det fremgår af dokumenter fra kommunens interne revision, som KøbenhavnLIV er kommet i besiddelse af.

Dermed fortsætter problemerne, efter vi her på siderne også kunne afsløre, at fonden i 2019 forsøgte at betale bestyrelsesformand Knud Foldschacks eget advokatfirma et højere beløb end tilladt for opgaven som administrator.

Men regnskabet i 2019 voldte også andre problemer. Kommunen afviste at godkende regnskabet, fordi 'Fonden De Åbne Rum' havde lagt op til, at 532.000 kroner i ubrugte tilskudsmidler skulle overføres til året efter. Det selvom reglerne klart siger, at pengene skal betales tilbage. Overførslen blev ikke godkendt af Kultur- og Fritidsforvaltningen, og fonden måtte derfor betale midlerne tilbage, før regnskabet kunne godkendes.

Annonce

Kommune: Lav regnskab om

Derudover har Københavns Kommune to år i træk også måtte indskærpe, at fonden skal overholde den regnskabspraksis, der er i kommunen. Blandt andet fordi fonden aflagde regnskab efter et budget, der ikke var godkendt.

Kim Klarskov Jeppesen, professor og revisionsekspert på Copenhagen Business School, mener, at fejlene i regnskaberne flere år i træk giver indtryk af, at der ikke er styr på tingene.

- Det giver et indtryk af en administrator, der ikke er voldsom professionel. Sådan noget her formoder man, at en administrator ved, og at de har sat sig ind i reglerne. At man overfører et overskud af akkumulerede midler, selvom man ikke må, og den slags bør man have styr på, siger han.

KøbenhavnLIV har ad flere omgange forsøgt at få svar fra Knud Foldschacks på, hvorfor der var fejl i regnskaberne. Men det har han ikke svaret på.

I stedet skriver han blot:

- Jeg mener, at jeg tidligere, ganske grundigt, har besvaret alt, der relaterer sig til relevante forhold omkring den historie, som dit medie, efter min opfattelse, ikke ønsker at fremstille korrekt.

Læs hans fulde svar her.

Fonden De Åbne Rum er sat under skærpet tilsyn af Københavns Kommune. Blandt andet som følge af de problematiske regnskaber.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Klumme

Gammel motorcykelfabrik har fået nyt liv – Humlebien i Nimbusparken

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Hunde i byen

Løs hund overfaldt Jonatan: Fodboldtræning endte på hospitalet

Alarm 112

Vognmand mister bil efter taxachaufførs alt for høje fart

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

Klumme

Vi vil gerne nedbringe CO2-udledningen - bare ikke i vores egen baghave først

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Annonce