Annonce
Byudvikling

Fem års områdefornyelse forude: Nu skal Lundtoftegade-kvarteret have et løft

Lundtoftegade-kvarteret får et løft, når en områdefornyelse går i gang i 2023. Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Fra 2023 går et femårigt løft af Lundtoftegade-kvarteret i gang. Politikerne har afsat 59,1 mio. kroner til områdefornyelsen.

Rundt omkring i Københavns Kommune flytter områdefornyelser ind i udsatte byområder i en femårig periode for at arbejde med en blanding af fysiske, sociale og kulturelle projekter.

Og nu er turen kommet til Lundtoftegade. Et enigt teknik- og miljøudvalg godkendte 10. maj at frigive pengene til en områdefornyelse her.

Områdefornyelser skal løfte byens udsatte byområder for at undgå, at de ender på statens ghettoliste. De lokale udfordringer løses ved at fokusere på kvarterets potentialer, ikke mindst ved at involvere beboerne i områderne.

Annonce

- Områdefornyelser er båret af lokalt engagement, og det er vigtigt, at alle får mulighed for at blive hørt og tage del i den udvikling af kvarteret, som skal sørge for, at det i fremtiden ikke længere er stemplet som udsat. De bedste løsninger spirer nedefra og op, og derfor glæder jeg mig til at se, hvad de lokale nørrebroere har af ideer til at løfte kvarteret, udtaler teknik- og miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen (EL) i en pressemeddelelse.

Kommunen har afsat 59,1 mio. kroner til Områdefornyelse Lundtoftegade.


I København har vi god erfaring med langvarige og målrettede indsatser, i stedet for at være slave af en liste, hvor én til- eller fraflytning kan afgøre, om man fra statslig side ønsker at investere i et byområde eller ej.

Ninna Hedeager Olsen


Borgmesteren forventer, at der i løbet af de fem år afsættes langt flere penge til projekter fra kommunal side. Og langer ud efter regeringen:

- Regeringens bedste bud på at løfte udsatte byområder er at rive gode, almene boliger ned eller frasælge dem til private, som kan tjene masser af penge på lejerne. I København har vi god erfaring med langvarige og målrettede indsatser, i stedet for at være slave af en liste, hvor én til- eller fraflytning kan afgøre, om man fra statslig side ønsker at investere i et byområde eller ej. Jeg savner, at regeringen er sit ansvar bevidst i forhold til at få løftet Københavns udsatte byområder, udtaler Ninna Hedeager Olsen.

Nu arbejdes der på en forandringsplan, som områdefornyelsen skal tage udgangspunkt i. Her fokuseres blandt andet på at tilpasse boligudbuddet, så det understøtter en balanceret beboersammensætning, dialog med beboerne igennem samarbejdet med boligorganisationerne samt at øge oplevelsen af hjemlighed og tryghed i de nære omgivelser.

Oversigtskort over den mulige afgrænsning for Områdefornyelse Lundtoftegade. Illustration: Københavns Kommune

Områdefornyelsen forventes opstartet i slutningen 2023. Samtidig igangsættes en områdefornyelse i Hørgården på Amager, der ligesom Lundtoftegade rev sig løs af regeringens ghettoliste i december 2020.

I forvejen har Københavns Kommune områdefornyelser i Bavnehøj, Nordvest, Sundby, Folehavekvarteret, Kulbanekvarteret og ved Skjolds Plads. Endnu en er på vej i Bispeparken.

Hvad er en områdefornyelse?

Områdefornyelse er en helhedsorienteret indsats, der i fem år arbejder med fysiske, sociale og kulturelle indsatser i et bestemt kvarter.

Der udvikles en kvarterplan, som beskriver rammer og mål for udviklingsprojekter i kvarteret. Kvarterplanen skrives i samarbejde med borgere, aktører og brugere i kvarteret og godkendes af Borgerrepræsentationen.

Områdefornyelsen Lundtoftegade forventes at gå i gang i 2023.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
København

Genlæs livebloggen: Danmark taber 1-2 efter formidabel præstation  

Byliv

Ingen sankthans i Frederiksberg Have

Annonce