Annonce
BORGMESTEREFFEKTEN

Fire år mere til Allan S. Andersen: Vi klarede os bedre end landsgennemsnittet

Allan S. Andersen tager endnu en periode som borgmester i Tårnby Kommune. Foto: Jan Jeppesen.
De landspolitiske vinde kostede dyrt for Socialdemokratiet i flere byer, men ikke i Tårnby, hvor borgmester Allan A. Andersen kun indkasserede en tilbagegang på 0,9 procent. Og det er nok til at bevare borgmesterposten og uafbrudt socialdemokratiske styre.

Med et personligt stemmetal på den anden side af 4.000 er det en stolt Tårnby-borgmester, der gør status efter en lang valgkamp og vælgernes dom.

- I forhold til mandaterne er vi på niveau med 2017. Det er tilfredsstillende. Jeg havde naturligvis gerne set en fremgang, for vi er lykkedes med at skabe en bedre retning for Tårnby de sidste fire år, siger Allan A. Andersen til AmagerLIV.

Socialdemokratiet mistede noget af vælgeropbakningen - 0,9 procent færre satte et kryds ved partiet i forhold til for fire år siden.

Annonce

- Vi må konstatere, der var en lavere stemmedeltagelse ved nogle af de store valgsteder, hvor vi også tabte nogle stemmer. Det er min vurdering, at det er sket på grund af fraværet af kernevælgere, der er blevet hjemme på grund af corona. Jeg kan bare konstatere, vi har tabt langt færre stemmer end partiet har på landsplan. Og jeg er også sikker på det skyldes, vi har kørt en super god valgkamp i forhold til vores mærkesager. Så under normale omstændigheder kunne vi godt have gået frem, forklarer Allan S. Andersen, der skaffede sit parti otte mandater.

Traditionen tro er der opbakning fra SF og Enhedslisten, der begge byder ind med ét mandat. Det er akkurat nok til flertallet i kommunalbestyrelsen, hvor man skal tælle til ti for at få overhånden.

- Der er ikke udarbejdet et arbejdspapir med SF og Enhedslisten. De er blevet fritstillet, men de har peget på mig som borgmester. De kommende fire år vil jeg arbejde for, vi opfylder Socialdemokratiets løfter i valgprogrammet. De sidste fire år har vi opfyldt 95 procent af vores løfter fra 2017, så man kan regne med os, understreger Allan S. Andersen.

Han peger især på løfter om mere borgerinddragelse, den grønne omstilling og bedre forhold for erhversvlivet.

- I forhold til borgerinddragelsen vil det konkret betyde, at jeg flytter borgmesterkontoret ud i kommunen. En dag kan jeg så sidde på Vestamager Bibliotek, en anden dag et andet sted i kommunen, forklarer han.

Tillykke til Liv

Allan S. Andersen har noteret sig, at Venstre går en smule frem i Tårnby, men konstaterer:

- Venstre fik ikke noget godt valg i 2017, så derfor kan man jo altid tale en fremgang op. Jeg er mere optaget af, at vi har haft et godt samarbejde i kommunalbestyrelsen, hvor Venstre står bag 95 procent af aftalerne. Jeg forventer, vi kan samarbejde også de kommende fire år, siger Allan S. Andersen, og sender en lykønskning til Tårnby Listen.

- Jeg havde spået, at Tårnby Listen ville komme ind. Der er grobund for listen, og Liv Gam (Tårnby Listen, red.) har allerede udført et stort stykke arbejde i kommunalbestyrelsen. Jeg er samtidig ærgerlig over, at Dansk Folkeparti har haft et dårligt valg. Det betyder farvel til gode kammerater i kommunalbestyrelsen. Der er ingen tvivl om, at partiet bløder på landsplan, og at det også spillede ind i Tårnby.

I nabokommunen skifter borgmesterkæden fra Venstres Helle Barth til den konservative Kenneth Gøtterup. Tårnbys borgmester regner ikke med, det giver anledning til bekymring.

- Jeg har det godt med pragmatisme og samarbejde - også i forhold til vores nabokommune. Det vil jeg fortsætte, fastslår Allan S. Andersen.

Venstre fik ikke noget godt valg i 2017, så derfor kan man jo altid tale en fremgang op. Jeg er mere optaget af, at vi har haft et godt samarbejde i kommunalbestyrelsen, hvor Venstre står bag 95 procent af aftalerne.


Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Fødselsdags-koncert

Hjalmer Larsen gav den gas på Frederiksberg Rådhus: Avisen fejrede fødselsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Øjenvidne

Mille gik forbi gerningsstedet fem minutter efter drabet: Det er meget bekymrende

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Skuddrama

Skuddrama på Sorgenfrigade: Erhvervsdrivende skræmt fra vid og sans

Skuddrab

Hemmeligt møde førte til drabet i Sorgenfrigade: Sådan er bande-situationen lige nu

Mette Frederiksen beklager butiksbesøg uden mundbind

Rigshospitalet

Signe mangler fire kollegaer: Rigshospitalet aflyser hjerteoperationer på grund af mangel på sygeplejersker

Byfornyelse

Sebastian er frustreret: Rantzausgade har fået en fed fuck-finger i julegave

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde gik til angreb: Fem gymnasieelever på hospitalet

Annonce