Annonce
Butiksliv

Fire gamle gymnasiekammerater åbner vinbar: Traf beslutningen nytårsnat

Jan Mandrup, Kenneth Egsgaard, Christian Klarskov og Bendt Bach Elgaard har været venner siden gymnasietiden. Nu er de også barejere. Foto: Bo Børresen
2021 var få timer gammel, og der var stadig nytårsraketter på nattehimlen, da fire modne mænd efter ikke særlig moden overvejelse besluttede, at de sammen ville åbne en vinbar.

Man har hørt historien før: Gamle gymnasiekammerater samlet i festligt lag får vidtløftige idéer om projekter, som de sammen vil føre ud i livet. I takt med at rødvinen og sjusserne glider ned, synes idéen bedre og bedre.

Men når så hverdagen og tømmermændene rammer, så var idéen måske alligevel ikke helt så god og gennemtænkt og heller ikke speciel realistisk, som den var dagen før. Projektet skrinlægges, uden at der knyttes nogen yderligere kommentarer.

Foruden selve barlokalet, som ses på billedet, indeholder VBar en lounge, hvor et selskab på op til 16 personer kan sidde uforstyret. Foto: Bo Børresen

Sådan går det som oftest. Men ikke i tilfældet Christian, Jan, Kenneth og Bendt.

Annonce

De fire gamle gymnasiekammerater fra Herlev og Rysensteen Gymnasium med afgangseksamen i 1985 og 1986 holdt stædigt fast i den idé, som blev født nytårsaften 2020/21: De ville åbne deres egen vinbar. Ikke for profittens skyld. Men for hyggens skyld.

- Det er et hyggeprojekt. Vi gør det ikke for at tjene penge. Selvfølgelig heller ikke for at tabe penge. Men først og fremmest for hyggens skyld, understreger Christian Klarskov, der er en af de fire initiativtagere.

Uenigheder blev løst

Christian har en lang karriere i investeringsbankverdenen bag sig. Det samme har Jan Mandrup, mens Kenneth Egsgaard arbejder som økonomichef og Bendt Bach Elgaard som ingeniør.

Uenighederne har ikke været større, end at vi har kunnet løse dem.

Christian Klarskov, medejer af VBar

Der er med andre ord ingen af de fire, der har nogen som helst erfaring med at drive en vinbar. Vejen fra idéen nytårsaften til at de fire kammerater 18. august kunne byde velkommen til deres nyåbnede vinbar i Smallegade har været kort og intens og ikke uden udfordringer.

- Det er klart, at når fire gode venner skal tale økonomi, risici og tid, så vil der opstå uenigheder. Men uenighederne har ikke været større, end at vi har kunnet løse dem, siger Christian Klarskov.

Beviset på forbrødringen er til at tage at føle og smage på. VBar, som de fire venner så originalt har kaldt deres bar - V for vin - fremstår stilfuld og indbydende. Vinen er specialt udvalgt. Maden er uprætentiøs. Øllet er fra Frederiksberg Bryghus. Og kaffen er fra Kaffevaerk på den anden side af gaden.

VBar, Smallegade 39 holder åbent onsdag-lørdag klokken 14.00-24.00 og søndag klokken 14.00-22.00. Mandag og tirsdag er der lukket.

De fire herrer bag VBar er her bag bardisken. Foto: Bo Børresen
Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Julen nærmer sig, og Nørrebro Bryghus inviterer: Skillemadinkadu ikke med?

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Offentlige midler

Nye beskyldninger: Borgmester brugte kommunens medarbejdere til at reklamere for sit parti

Knæk cancer

11-årige Isabella: "Vi har Vanløses største valnøddetræ, så selvfølgelig er det valnødder der skal knækkes"

LOTTERI

Lynetteholm: Borgere bliver udtrukket via Danmarks Statistik

ny statue?

Kunster bag kontroversielt forslag om statue med nøgen, gravid ved kirke: Jeg føler, tiden er moden

Gik helt galt

17-årig satte cykel til salg: Kort tid efter bankede politiet på hans dør

Byens Bedste LIV

Michelin-restaurant gentager kæmpe succes: Langer særlige sandwiches ud gennem kældervinduet

København

Cecilie havde tømmermænd: Efterlyste redningsmand på Facebook

skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

Miljø

Længe ventet grønt initiativ: Nu er der strøm på Oslobåden

PREMIERE

Tivoli Varietéen i Glassalen vender tilbage: Ingen forestillinger bliver ens

Trafik

SF vil lukke 100 gader for gennemkørende trafik

hjemløshed

Hjemløse skal i egen bolig i stedet for på herberger: Socialdemokratiet i København hilser dagens udspil fra regeringen om hjemløshed velkommen

112

Parkeringsfrustrationer når nye højder: Ødelægger flere biler på Helsingborggade

Annonce