Annonce
Byliv

Fodboldfans og studenter kan ånde lettet op: Populært springvand er igen tilgængeligt

Studenterne kan også i år hoppe i Storkespringvandet, der frem til denne uge har været afdækket på grund af renovering. Foto: Anne Bæk
Efter at have været både indhegnet og overdækket med presenninger, er Storkespringvandet tilbage i sin sædvanlige fine form

Årets studenter plejer hvert år at bade i Storkespringvandet på Amagertorv. Og da Danmark vandt EM i 1992, var der også fodboldfans, som i begejstring samlede sig omkring det - og badede - i det. Noget, man kan håbe, bliver aktuelt igen i år.

Flere har undret sig over, hvad der er foregået med springvandet. Siden april har det været dækket af presenninger og omgærdet af et hegn, der dog fredag 11. juni er blevet fjernet igen.

Storkespringvandet har været afspærret på grund af renovering, oplyser kommunen.

Annonce

- Det har været afspærret, da vi via en entreprenør har afrenset karret og bunden i springvandet, for efterfølgende at lægge et nyt epoxy belægning i karret. Dels for at tætne springvandet og dels for at beskytte og forlænge levetiden på springvandet, skriver teknik- og miljøforvaltningen i en mail.

Renovering trak ud

På grund af vejret har Storkespringvandet været pakket ind længere tid, end det egentlig var planen.


Vi forventer at springvandet er i normal drift i løbet af uge 24.

Teknik- og miljøforvaltningen


Det meget kolde forår har gjort, at entreprenøren har måtte vente på, at døgntemperaturen kom over otte grader i gennemsnit og vejret var tørt.

Direkte adspurgt, om Storkespringvandet vil være klar til, at årets studenter kan springe i vandet, som det er traditionen, svarer teknik- og miljøforvaltningen:

- Vi forventer, at springvandet er i normal drift i løbet af uge 24.

Storkespringvandet blev i 1888 doneret af Foreningen til Hovedstadens Forskønnelse, der udskrev en konkurrence i anledning af kronprins Frederiks og kronprinsesse Louises forestående sølvbryllup. Springvandet blev indviet i 1894.

Presenninger og hegn er fjernet fra Storkespringvandet, der ellers siden april har set sådan her ud. Foto: Christian M. Olsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce