Annonce
Samfund

Folk holder sig væk: Hellere bruge et par 1000  kroner end at tage toget fra Vanløse Station

Flere vanløseborgere har uafhængigt af hinanden kontaktet redaktionen og fortalt, at de ikke bevæger sig ned på Vanløse Station efter mørkets frembrud. Foto: Chili Djurhuus
VanløseLIV har talt med flere borgere fra Vanløse, der beretter om utryghed ved Vanløse Station. Fælles for dem alle, det er, at de er holdt op med at færdes ved stationen om aftenen.

- Jeg skriver til jer (VanløseLIV, red), fordi det bestemt ikke er en enkeltstående tilfælde, at unge mennesker opholder sig området omkring Vanløse Station og truer folk. Min kæreste og jeg undlader at bruge stationen eller området omkring i aften/natte-timerne.
Det er ofte, man bliver truet og råbt af. Det er som regel de samme som råber og truer en med tæsk og om 'man ikke skal dele sin kæreste', sådan skriver Peter i mail til VanløseLIV.

Peter fortæller at han har kontaktet politiet, men at han ikke oplever, at det ændrer ved noget, og derfor har han taget andre midler i brug.

- Jeg har anskaffet mig en bil, og jeg tager en taxa, når der ikke kan køres bil. For hellere bruge et par tusinde ekstra end at skulle skubbes, råbes af og trues, siger Peter. Peter er ikke hans rigtige navn. Han ønsker at være anonym af frygt for repressalier fra de unge.

Annonce

Peter er dog ikke den eneste, der har kontaktet VanløseLIV.

Flere skriver uafhængigt af hinanden, at specielt området omkring Vanløse Station, er et stort problem.

Ikke et enkelt tilfælde

En anden kvinde, der også ønsker at være anonym, skriver.

- Min søn er blevet antastet der (Vanløse Station, red), og han er faktisk gået under jorden på grund af sammenstød. Kvinden skriver desuden, at hun kender flere, der er bange for at gå igennem passagen op til toget samt, at der der står store grupper af truende unge ved indgangen til 7/11.

En anden ung mand, der også ønsker at være anonym, fortæller VanløseLIV.

- Jeg ved, at det ikke er et enkelt tilfælde, da jeg selv er blevet overfaldet der for et par måneder siden, og jeg kender flere, der har været ude for det samme. Jeg mener, det er et stort problem, at de hænger ud der, fordi det betyder, at jeg gør alt for at undgå at komme der, hvilket et problematisk, når jeg for eksempel skal ind til byen.

Den unge mand fortæller, at han ikke anmeldte overfaldet, fordi han var bange for, at det ville gøre det værre for ham selv. Han forældre syntes, han skulle anmelde det, men han turde ikke.

- Derudover så følte jeg heller ikke, det ville gøre nogen forskel at anmelde det, da mange af dem som hænger ud der, er under 18, siger han.

Og det er åbenbart ikke noget nyt.

Annonce

Holdt noget i lommen

En fjerde, også anonym vanløseborger, fortæller VanløseLIV.

- Min kæreste og jeg havde en ubehagelig oplevelse ved Vanløse Station for et års tid siden kl. et om natten.

- Vi så en gruppe med anden etniske baggrund end dansk stå uden for stationen, da vi gik ind i 7/11. De larmede meget, men vi tænkte ikke nærmere omkring det. Da vi kommer ud springer der et kanonslag lige uden for stationen, og vi bliver meget forskrækkede. Derefter skynder vi os at gå ud, men vi skal desværre den vej, fortæller den anonyme kvinde.

Hun fortsætter.

- Vi bliver mødt af en af drengene på omkring 15-18 år, hvor min kæreste siger, at de skal holde op. Drengen farer nærmest op i min kærestes ansigt. Han er meget verbalt truende og tager hånden ned i lommen og holder om noget.

Hvordan er det?

- Jeg bliver selvfølgelig meget bange for, hvad der kan ske, så jeg prøver ihærdigt at sige, at han skal lade os være, hvorefter jeg trækker min kæreste med mig. Da vi prøver at komme væk derfra, følger de efter os, selvom jeg så pænt, som jeg nu kan, beder ham om at lade os være. Først efter fem minutter, hvor han bliver med at følge efter os, selvom vi bliver med at vende os om for at gå en anden vej, stopper han.

Hun fortæller, at de, meget rystede skynder sig hjem  hvor de får fat på politiet.

Hvad siger politiet?

-  De siger, at de har fået anmeldelser og er på vej, fortæller kvinder, der af samme grund som alle de andre ønsker at være anonym. Hun siger afsluttende.

- Vi føler os egentlig ikke trygge omkring stationen om natten længere.

Annonce

De fleste opfører sig ordenligt

VanløseLIV har tidligere spurgt Københavns politi og SSP om de oplever utryghedskabende adfærd ved Vanløse Station

Hverken Københavns Politi og SSP har dog kendskab til utryghedsskabende grupperinger ved Vanløse Station. Det oplyser de uafhængigt af hinanden, da vi kontakter dem efter, at kandidat til Borgerrepræsentationen for de Konservative, Hussain Ali (K) har delt en video af en gruppe drenge, der truer ham på livet på netop Vanløse Station.

- Hvis du spørger, om jeg kender til utryghedsskabende adfærd omkring Vanløse Station, så må svaret være nej. Når det er sagt, er vi ikke stærkere end, hvad vi får at vide. Så hvis ingen anmelder adfærden til politiet, har vi ikke kendskab til det, udtaler SSPs sekretariatschef, Riad Tolba.

Man kan altid ringe og få en fortrolig snak med Din Betjent i området, hvis man oplever utryghedsskabende adfærd eller har andre bekymringer, man gerne vil dele med politiet.

Rasmus Agerskov Schultz, vicepolitiinspektør og leder af nærpolitiet i Københavns Politikreds

Og politiet udtaler:

- Vores generelle indtryk er heldigvis, at langt de fleste opfører sig ordentligt.

Flere af dem, vi har talt med, fortæller, at de ikke tør anmelde den truende adfærd, eller hvis de har været udsat for vold. Hvad skal man gøre hvis man er bange for repressalier af de unge grupper? For det virker til at der foregår en del som I ikke har kendskab til fordi folk ikke anmelder det.

- Man kan altid ringe og få en fortrolig snak med Din Betjent i området, hvis man oplever utryghedsskabende adfærd eller har andre bekymringer, man gerne vil dele med politiet. Desuden kan man anonymt tippe politiet via vores hjemmeside politi.dk, fortæller vicepolitiinspektør og leder af nærpolitiet i Københavns Politikreds, Rasmus Agerskov Schultz, der er, og understreger:

- Hvis man oplever deciderede kriminelle handlinger, opfordrer vi dog kraftigt til, at man anmelder det via 1-1-4, og hvis der er brug for akut udrykning, skal man ringe 1-1-2. understreger han.

Nummeret på Din Betjent i Vanløse er 4026 8353.

Læs mere om Din Betjent-ordningen: https://politi.dk/koebenhavns-politi/om-koebenhavns-politi/din-betjent

Da VanløseLIV vægter vores kilder sikkerhed, har vi besluttet at lade dem være anonyme, da de er bange for repressalier. VanløseLIV er bekendt med identiteten på kilderne, og er igang med at verificere  det unge pars anmeldelsen til politiet.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce