Det er nærliggende at tænke, at det, der lige nu sker på Borgbjergsvej 54, er en fuckfinger til dem, der tvivlede på, at man kunne drive en eksklusiv vinbar på Borgbjergsvej. Lars Jensen også kendt som Vin-Lars mener nu mere, det er en heads up til flere erhvervsdrivende.
For efter knap to år under Covid har Lars Jensens vinbar vist sig at kunne alt det, hans tvivlere ikke troede muligt - og så endda lidt til.
- Lokalet ved siden af vinbaren har stået tomt, siden jeg åbnede, så jeg har længe gået og haft et godt øje til det, men de svære vilkår under corona har gjort, at jeg har tøvet. Efter der er blevet åbnet op, er det kun gået frem - og det i en fart, så jeg nu tør tage endnu et spring og åbne det her, vi kalder Minibaren, siger Lars Jensen.
Det præcise koncept for Minibaren justeres stadig, men det kommer til at være en kombineret café og delikatesseafdeling, hvor man kan købe og medtage nogle af de specialiteter og gourmetprodukter, som Sydhavnens Vinbar er blevet både kendt og anerkendt for.
Her kan eksempelvis nævnes vinbarens charcuteri, konserves og oste, ligesom det vil det være muligt at få sandwich samt pasta fra Fejø.
Derudover kommer der både specialøl, coffee to go og den meget populære GETTYPOP is i 14 varianter.
Før det bliver stort
Lars Jensen overtog lokalet 15. marts og forventer at åbne, inden sommeren for alvor tager fat. Det handler nemlig om at være hurtig, for når metroen kommer, er Lars ikke et sekund i tvivl om, at der vil poppe kaffe- og vinbare op i området, og så er gode placeringer svære at finde.
- Jeg har helt sikkert sat mig på lokalet, fordi jeg har en forventning om, at konkurrencen bliver større, når metroen åbner og vi kan slippe for det her grønne hegn, siger han og peger på det store metrohegn, der nærmest lukker Borgbjergsvej af i den ene ende.
Lars JensenEfter der er blevet åbnet op, er det kun gået frem - og det i en fart, så jeg nu tør tage endnu et spring og åbne det her, vi kalder Minibaren.
- Når det er sagt, har jeg oplevet så stor en interesse for vores delikatesser, at vi ikke kan følge med i vinbaren, så grundlaget er også på plads, uddyber Lars og tilknytter:
- Vi kommer også til at lave picnickurve og gaveæsker.
Mere liv
Som nævnt har Borgbjergsvej 54, hvor Minibaren åbner, stået tom i små to år. Før var det Bygaard, der lå der med deres spiselige svampe og bylandbrugs-koncept, men de opnåede så stor succes, at de voksede ud af lokalerne.
Lars forventer at have nogle af de samme elementer, som de havde, i sit koncept.
- Jeg vil gerne lave noget, hvor vi kan gro en masse krydderurter, som vi kan have ude foran og bruge i vores produkter, ligesom jeg husker, de havde. Men alt er muligt, lige nu leger jeg bare med en masse tanker, siger Lars Jensen.
Det, der er sikkert, er, at Minibaren kommer til at have åbent i dagtimerne, så Lars Jensens vision om at puste endnu mere liv i Sydhavnen også kan realiseres ved hans hånd i dagtimerne.
- Det har været en kæmpe fornøjelse at åbne Sydhavnens Vinbar. Det har kunnet alt det, jeg har drømt om, og med mit fantastiske personale i ryggen er jeg sikker på, at Minibaren også vil klare sig godt, siger han.
Hvis du er nysgerrig på udviklingen kan du følge med på minibarencph.dk eller på Instagram under @Minibarencph.