Annonce
Byudvikling

Forhåbentlig er det slut med at køre i cirkler om aftenen for at finde parkering i Nordvest

Det kan være svært, at finde en parkeringsplads som beboer i Nordvest, hvis man bor nord for Tomsgårdsvej, hvor parkering er gratis. Næste år bliver der indført tidsbegrænset parkering. Foto: Simon Schmidt
Politisk beslutning om at udvide området med tidsbegrænset parkering i Nordvest skal tage presset af parkeringen. Parkeringstrykket nord for Tomsgårdsvej ligger over 100 hele døgnet og mange biler kommer udefra.

Fra næste år bliver endnu et parkeringsområde i Nordvest tidsbegrænset for alle andre end beboere og erhverv i området, som kan få gratis beboer- og erhvervslicenser. Det blev vedtaget i budgetforliget 9. september.

Området ligger mellem Tomsgårdsvej, Sokkelundsvej og Skoleholdervej og grænser op til den del af Nordvest, som allerede har tidsbegrænset parkering.

- Området syd for Skoleholdervej er et af de randområder, hvor der er et højt parkeringspres. Derfor har vi fra politisk side besluttet at indføre en parkeringszone med tidsbegrænset parkering næste år, siger Teknik- og Miljøborgmester Ninna Hedeager Olsen.

Annonce

Beslutningen bygger blandt andet på parkeringstælling, som teknik- og miljøforvaltningen lavede i foråret for at undersøge behovet for nye restriktioner.

Over halvdelen af bilerne kommer udefra

Hvis du selv har kørt rundt om aftenen og ledt efter en parkeringsplads nord for Tomsgårdsvej, så kender du næsten resultatet.

Tællingen viste, at der er over 110 procent belægning om dagen - og over 129 procent klokken 22.

De kommende regler kan forhåbentlig få gjort op med pendlere, som gratis parkerer bilen i København og tager den kollektive transport videre ind i byen. Forhåbentlig frigør det mere plads i Nordvest til beboerne

Ninna Hedeager Olsen

Det kan ifølge analysen fra teknik- og miljøforvaltningen være et udtryk for, at Nordvest-zonen er skyld i, at noget parkering forskyder sig til dette område. Samtidig har beboerne i området fået flere biler i perioden 2016-2020. Men registrering af køretøjer viste, at der også er mange udefrakommende køretøjer - især i dagtimerne, hvor over halvdelen af bilerne ikke hørte til området.

- De kommende regler kan forhåbentlig få gjort op med pendlere, som gratis parkerer bilen i København og tager den kollektive transport videre ind i byen. Forhåbentlig frigør det mere plads i Nordvest til beboerne, siger teknik- og miljøborgmesteren.

Annonce

Kan skubbe problemet videre vest for Bispebjerg Kirkegård

Tidsbegrænset parkering gælder kun klokken 8-19 på hverdage, så udefrakommende kan parkere fra eftermiddag til morgen; netop hvor de fleste beboere har behov for parkering. Til gengæld kan ens gæster også parkere frit aften og nat. I Nordvestzonen var tidsbegrænsningen mest effektiv i at begrænse kampen om pladserne om dagen.

Parkeringszoner har det med at ophobe parkering i randområderne lige uden for zonerne. Så der er risiko for, at den nye tidbegrænsede zone bare vil rykke problemet længere ud, vest for Bispebjerg Kirkegård.

Men hvis det bliver tilfældet er det ifølge analysen fra teknik- og miljøforvaltningen muligt at ansøge om at etablere en privat parkeringszone, fordi det er et sammenhængede område af private fællesveje.

I hele København skal der i løbet af 2022 til 2023 oprettes 15 nye parkeringszoner med tidsbegrænset parkering. Først skal en høring i områder med tidsbegrænsede zoner som Nordvestzonen kortlægge, om de eksisterende restriktionerne skal justeres. Så skal lokaludvalg og borgere inddrages i en endelig afgrænsning af de nye zoner, inden der politisk tages stilling i foråret 2022.

Læs hele forvaltningens parkeringsoptælling og analyse af syv bydele i København her.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

Det sker

Kunstudstilling i Amager centret: `Way out of function`

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Og det er gratis at deltage

Øl til en 10'er og politikerbanko: KøbenhavnLIV inviterer til fredagsbar

Det sker

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

Støj

Eva-Sabrina er træt af larmende fejemaskiner tidligt om morgenen: - Det slider på mig

Byliv

Vedat laver telefoner og giver dem væk gratis: Ingen børn skal opleve det samme som jeg gjorde

BUTIKSLIV

De var ved at dreje nøglen om: Nu fejrer legendarisk tegneseriebutik rund fødselsdag med fest i to dage

S-politik?

Brugte kommunale medarbejdere til S-politik: Skarp kritik af overborgmesteren

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Debat

El-løbehjul er farlige og ikke grøn transport

debat

Kommunen er for kompliceret, når selv borgmesteren er forvirret

Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

Byens Bedste LIV

RUST ryster rustet af sig og genåbner med ny energi

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

DEBAT

I vores by skal ingen føle sig tvunget til ørepropper

Annonce