Annonce
KOMMUNALVALG

Forhandlinger i Dragør sat på standby: Vi har behov for at få sovet på tingene

På valgaftenen tog Nicolaj Bertel Riber, Socialdemokratiet, Helle Barth, Venstre og Kenneth Gøtterup hul på de indledende drøftelser. Foto: Jan Jeppesen.
De Konservative, Venstre og Socialdemokratiet har siden valget forhandlet for at lande en aftale, der vil gøre den konservative Kenneth Gøtterup til Dragørs næste borgmester, men trods flere dages intense forhandlinger er der endnu ikke kommet hvid røg fra Dragør Rådhus.

Efter flere dages intense forhandlinger er det endnu uvist, hvornår Dragør skal have en ny borgmester. De Konservative, Socialdemokratiet og Venstre forhandlede videre mandag, oplyste parterne til AmagerLIV.

De Konservative gik fra tre til seks mandater ved sidste tirsdags valg, mens Venstre tabte et enkelt mandat. Socialdemokratiet er uforandret med tre mandater. Kommer en aftale i hus er der tale om et klart flertal i byrådet, hvor Liste T med tre mandater og Sydamagerlisten med et enkelt mandat er de øvrige partier

Sent søndag eftermiddag var meldingen fra den konservative leder, Kenneth Gøtterup:

Annonce

- Vi har diskuteret politik, og vi er kommet langt. Nu trænger vi til at få noget at spise og få sovet, før vi mødes igen mandag. Der er vigtige ting at tale om. Og vi diskuterer meget, fordi vi alle er engagerede mennesker, der ønsker en god aftale for Dragør, sagde han til AmagerLIV.

Venstres Helle Barth udtrykker også tilfredshed med forhandlingsforløbet:

- Vi har haft en god og konstruktiv forhandling i en god tone, men nu har vi brug for at få hvilet hjernerne, så vi kan diskutere videre og tale tingene i bund.

Socialdemokratiets Nicolaj Bertel Riber sagde søndag, at der er brug for luft, men at han er glad for forhandlingsforløbet.

Store knaster i spil

Det er ingen hemmelighed, at der er nogle store knaster, der skal høvles af, før den kan lande en aftale mellem de tre partier.

Det er knaster, der også var ganske synlige i valgkampen.

Partierne skal være enige om den økonomiske kurs for, hvad der kan og ikke kan blive råd til de kommende fire år.

Er der råd til en udvikling af Dragør Havn? Og kan partierne blive om en fælles udtalelse i forhold til Dragørs ansøgning om optagelse på UNESCOs verdenskulturarvliste?

Endelig er der Engvej-arealet.

Socialdemokratiet og Venstre ønsker en byudvikling på de resterende ledige arealer på Rødtjørnen og en del af Engvej-arealet med forskellige boligformer, blandt andet et bofællesskab for seniorer, almene boliger og private leje- og andelsboliger.

Her er stridspunktet, at Socialdemokratiet og Venstre er klar til at tage en indtægt på 22,7 millioner kroner ved at sælge grund til ejerboliger. De Konservative mener, det er at forære grunden væk, og at grunden samlet burde give kommunen et provenu på cirka 100 millioner kr.

Annonce

Følg slaget på AmagerLIV.dk

Ved redaktionens slutning mandag eftermiddag var der endnu ikke landet en aftale.

Du kan følge slaget om borgmesterposten i Dragør på www.amagerliv.dk, hvor du bliver opdateret med seneste nyt, hvis der kommer et gennembrud eller sammenbrud i forhandlingerne.

Først og fremmest en stor tak til alle Jer har stemt på Konservative i Dragør. Vi er utrolig glade og stolte. Men vi er også meget ydmyge, for det er meget vigtigt at vi nu får lagt en god plan for Dragør og det politiske arbejde. Et stort ansvar hviler på os og vi er klar til at tage ansvaret i en politisk konstituering som skal være arbejdsduelig.

Kenneth GøtterupAnnonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Fødselsdags-koncert

Hjalmer Larsen gav den gas på Frederiksberg Rådhus: Avisen fejrede fødselsdag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Øjenvidne

Mille gik forbi gerningsstedet fem minutter efter drabet: Det er meget bekymrende

Alarm 112

Metroens cityring brød sammen i fredagsmyldretiden

Skuddrama

Skuddrama på Sorgenfrigade: Erhvervsdrivende skræmt fra vid og sans

Skuddrab

Hemmeligt møde førte til drabet i Sorgenfrigade: Sådan er bande-situationen lige nu

Mette Frederiksen beklager butiksbesøg uden mundbind

Rigshospitalet

Signe mangler fire kollegaer: Rigshospitalet aflyser hjerteoperationer på grund af mangel på sygeplejersker

Byfornyelse

Sebastian er frustreret: Rantzausgade har fået en fed fuck-finger i julegave

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

For abonnenter

En hel togkupé undlod at tage mundbindet på mellem Esbjerg og Odense: Nu kalder andre borgere deres opførsel 'svinsk' og kræver reglerne overholdt

Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

112

Hunde gik til angreb: Fem gymnasieelever på hospitalet

Annonce