Annonce
Månedens Buket

Formand, får og folkemøde: Derfor fortjener Dorthe månedens buket

Dorthe Eren har fået Månedens Buket i Sydhavnen, og det er der ikke bare én men mange årsager til. Foto: Jens Mouvielle
Dorthe Eren er vild! Vild med frivilligt arbejde. Ja faktisk så vild, at hun er involveret i hele tre af Sydhavnens store kulturprojekter. Med sit bidrag til fællesskabet i vores bydel, er Dorthe om nogen indbegrebet af alt det, SydhavnenLIV ønsker at hylde, når vi uddeler månedens buket.

- Jamen tusind tak. Hvor er det fint. Der tog i sgu godt nok r….. på mig...!, lyder det bramfrit fra en totalt overrasket Dorthe Eren, da hun i en blanding af latter, smil og tårer modtager månedens buket fra SydhavnenLIV.

Hun troede bare, at hun lige skulle ned og se til fåret Coco, som snart skal lemme, og nu står hun så her i folden ved Børnenes Dyremark med den smukkeste buket fra Blomsterkomponisten.

Flere tip fra læserne har sat SydhavnenLIV på sporet af Dorthe, der virker til at have helt ekstraordinært mange kræfter, når det kommer til fællesskab og frivillighed.

Annonce

- Det har jeg vel nok i forhold til så mange andre. I de sidste mange år har jeg i hvert fald været meget engageret herude. Jeg synes, at alt det her lokale arbejde giver super meget mening, og eftersom jeg ikke har nogen børn, der skal passes, så har jeg jo haft tiden til det, forklarer Dorthe.

Og der bliver uden tvivl lagt mange timer i det frivillige arbejde. Hele tre af bydelens kulturprojekter nyder godt af Dorthes store engagement og ikke mindst af hendes gode humør.

Ud over at være bestyrelsesformand i Karens Minde kulturhus, passer hun også posten som kasserer i Børnenes Dyremark og senest også i Sydhavnens Folkemøde.


Der er mange, som gerne vil noget og har gode ideer, men som måske ikke helt har hang til det administrative. Det er så det, jeg kan finde ud af. At få sat ting på skinner og finde ud af, hvordan vi skal organisere det.

Dorthe Eren


-Vi plejer at sige, at jeg passer pengene og diplomatiet, siger Dorthe med et smil, når hun skal beskrive sin rolle.

Men det er vist en sandhed med modifikationer. For selv om Dorthes spidskompetencer er driftsplaner, bilag og de kommunale procedurer, så er hun er selvfølgelig også “kommet til” at sige ja til mange flere opgaver, som er langt mere praktiske. For eksempel som quizmaster eller bar-vagt på Karens Minde. Eller at sidde vagt den halve nat, når et af fårene på Børnenes Dyremark skal til at lemme.

- Det er jo noget af det, der er så sjovt og givende ved at være med hernede med alle dyrene. Og for mig giver det også et afbræk fra mit normale arbejde at komme herned i det grønne og lukke nogle får ind og ud. Ikke mindst i en Corona-tid med hjemmearbejde, forklarer Dorthe.

Meget symptomatisk så er Dorthe for tiden sågar også 'Kaninansvarlig':

- Der var der ikke lige nogen, der ville, så nu gør jeg det i et stykke tid, indtil vi finder en løsning. Min kæreste spørger mig af og til, om jeg måske kunne lære at sige “nej” engang imellem, men det er jeg ikke så godt til, griner Dorthe.

På hjemmebane i Sydhavnen

Dorthe er kommet i Sydhavnen altid. Her boede hendes bedsteforældre, og da Dorte skulle flytte hjemmefra, fik hun i 1987 en lejlighed i samme opgang som sin farmor. Og det er stadig her fra Straussvej, at Dorthes verden går. Dog nu med lidt flere kvadratmeter end i 1987.

- Jeg hat altid holdt meget af Sydhavnen og har været engageret i udviklingen herude siden “kvarter-løft projektet” for snart 25 år siden.

Hun glæder sig dagligt over, hvor godt Sydhavnen udvikler sig. Med en metro på vej, nye unge tilflyttere og cafe-liv i skøn forening med det gamle Sydhavn-miljø.

- I gamle dage var det utænkeligt, at der kunne gå en vinhandel herude. Nu er der to, smiler Dorthe. Men det har også taget sin tid.

- Jeg mødte en gang en klog skotte, der sagde, at det tager 20 år at vende udviklingen i en bydel. Det viste sig at passe meget godt, siger Dorthe eftertænksomt.

Annonce

Organisatoren

Dorthe kan med rette være stolt af sine 14 år i Karens Mindes bestyrelse. ”Sydhavnens røde slot”, som det kaldes i folkemunde, er blevet et velbesøgt samlingssted med cafe, kulturarrangementer og -festivaller for mange forskellige målgrupper.

Men Dorthe hviler ikke længe på laurbærerne. Et nyt projekt er kommet til. Hendes vej ind i foreningsarbejdet kommer dog sjældent af hendes egne drømme om at banke et projekt op. Det er mere noget med at få andres gode ideer til rent faktisk at blive til noget.

Dorthe har mange hatte på som frivillig i Sydhavnen. Nu har hun også en buket i hænderne. Foto: Pernille Nordstrøm

- Det er vigtigt for denne her bydel. Der er mange, som gerne vil noget og har gode ideer, men som måske ikke helt har hang til det administrative. Det er så det, jeg kan finde ud af. At få sat ting på skinner og finde ud af, hvordan vi skal organisere det, fortæller Dorthe.

Seneste skud på stammen er som kasserer Sydvest Folkemødet.

- Jeg kan godt lide projektet og blev smittet af Rikkes Rohrs entusiasme. Jeg kunne ikke sige nej, når nu hun manglede folk. Så nu skal vi se og få det folkemøde op og stå igen til september, siger Dorthe, der i øjeblikket er med til at udvikle et program med spændende debatter om lokalpolitik, kultur og byudvikling. Sjovt nok præcis de tre ting, Dorthe har brændt mest for her i Sydhavnen gennem så mange, mange år.

Kender du også et menneske, der fortjener 'Månedens buket'? Så skriv til os på buket@SydhavnenLiv.dk, hvor vi glæder os til at sætte fokus på dem, der skaber smil og glæde i bydelen.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce