Annonce
BYLIV

Fra Sydhavnen til Refshaleøen: Copenhagen Harbour Parade er klar til at løbe af stablen

Vokalselskabet GLAS er klar til at sætte paraden i gang, når seks hvidmalede, galionsfigurer sejler i front for paraden. Pr-foto

Coronapandemien har skudt pilen i stribevis af festivaler, der har været nødsaget til at aflyse. Men Copenhagen Harbour Parade sikrer københavnerne en coronavenlig fest, når kunstscenerne rykker fra land til vand.

Når kalenderen viser Grundlovsdag lørdag 5. juni, danner Københavns inderhavn, kanaler og byens verdenskendte arkitektur rammerne for kunstværker, performances, installationer, musik og ord, når båd efter båd sejler fra den 15 kilometer, lange rute fra Sydhavnen til Refshaleøen.

Selve paraden vil bestå af cirka 20 kunstværker, der repræsenterer alt fra avantgarden til det etablerede, nemlig fra kompliceret installationskunst til folkekære rytmer. Alle værker fordeles på henholdsvis bådscener, havnekaj og broer fra Sydhavnen til Refshaleøen i et overflødighedshorn af farver, lyde, indtryk og udtryk.

Annonce

- Ved at benytte det offentlige rum bryder vi kunstoplevelsens vante rammer og forener københavnerne om et kulturliv, der sædvanligvis lever bag byens murer. Vi vender simpelthen vrangen ud på Københavns boblende kunstmiljø og bringer det i øjenhøjde med folket. Samtidig understreger vi København som unik havneby med kunst flydende i årerne, siger festivalleder Mai Seidelin.

Årets tema er ’Jeg er København’, og de optrædende kunstnere har selv fortolket og reflekteret på teamet.

Du kan finde hele programmet på www.copenhagenharbourparade.dk/se-hee-programmet-for-chp.

_

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce