Annonce
Byudvikling

Fra to til seks timers parkeringsforbud på Buskager: Folk er begyndt at parkere på Damstien

Det er fortid med den lovede 11-13 parkeringen på Buskager.  Foto. Chili Djurhuus
Selvom beboerne på Buskager var blevet lovet et parkeringsforbud fra klokken 11.00 - 13.00, er det nu ændret. Og de har intet hørt.

Det hele startede 13. oktober 2020, da beboerne på Buskager ved en tilfældighed opdagede, at de ville miste cirka 14 parkeringspladser, fordi Københavns Kommune var ved at etablere et nyt affaldssystem i samarbejde med KAB ved 'Grøndalslund'. Et affaldssystem kommunen havde glemt at partshøre genboerne om. Kommunen lagde sig fladt ned og iværksatte en partshøring.

Nødvendigt med nyt parkeringsforbud

Grunden til, at beboerne ville miste 14 parkeringspladser var, at der i forbindelse med det nye affaldssystem, ville komme et parkeringsforbud i tidsrummet 6.00 - 18.00 på alle hverdage. Et parkeringsforbud der efter partshøringen blev ændret til 30 minutters parkering i tidsrummet 11.00 - 13.00, og kun på den side, hvor affaldsbeholderne skulle stå.

Men nu er den gal igen for har kommunen har nu ændret parkeringsforbuddet, så det kommer til at gælde fra 8.00 - 14.00, hvilket Enhedschef, Søren Kastoft, bekræfter i en mail.

- Efter nye overvejelser har kommunen imødekommet ønsket om et mere fleksibelt tidsrum til affaldstømning, hvilket betyder parkeringsforbud alle hverdage i tidsrummet klokken 8.00 -14.00. Mailen fortsætter.

- Det vurderes nødvendigt for at kunne tilrettelægge affaldstømningen overalt i byen. Der er i beslutningen foretaget en afvejning mellem behovet for at få hentet affald og behovet for parkering.

Annonce

Nye parkeringsvaner

Og det svar er bestyrelsesmedlem i andelsboligforeningen Stillebusk, Else Marie Buck ikke glad for.

- Det er sjovt. Der var jo sat skilte op, hvor der stod 11.00 - 13.00 alle hverdage, så der må være et eller andet som de (kommunen, red) ikke kommunikerer ud, siger Else Marie Buck, der ikke kan forstå, at bestyrelsen i skrivende stund endnu ikke har hørt noget, specielt fordi Kommunen efter en forsinket partshøring vurderede, at der kun var behov for parkeringsforbud i tidsrummet 11.00 - 13.00.

Ifølge, enhedschef i Teknik- og Miljøforvaltningen, Søren Kastoft, er det forglemmelse at beboerne intet har hørt-

- Det er en forglemmelse fra forvaltningens side, at andelsforeningen Stillebusk ikke er blevet informeret om ændringer i parkeringsforbuddet på Buskager. Vi har været nødsaget til at ændre tidsrummet fra 11-13 til 08-14, da det er den tid, renovatøren har behov for, for at kunne nå at hente affaldet. Forvaltningen har desuden set på parkeringsbelægningen for området i tidsrummet 8-14 og vurderet, at der med det nye tidsinterval stadig vil være parkeringspladser nok til dem, der måtte have behov. Det er Else Marie dog ikke enig forvaltningens vurdering af parkeringsbelægningen.


Folk er også, når de kommer hjem fra arbejde, begyndt at parkere på Damstien, fordi der ikke længere er parkeringspladser nok.

Else Marie Buck


- Folk har ændret parkeringsvaner på grund af parkeringsforbuddet, og fordi kantstenen ved affaldssystemet er for høj til, at man kan åbne sin dør, når man parkerer, sukker hun og forsætter.

- Folk, der før parkerede på Grøndalslundssiden, er begyndt at parkere på vores side, og nu er folk også, når de kommer hjem fra arbejde, begyndt at parkere på Damstien, fordi der ikke længere er parkeringspladser nok.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
BYLIV

Her er forvandlingen af Skolen ved Sundet

Annonce