Annonce
Debat

Frederiksberg bliver el-løbehjulscentral for hele København

- På et el-løbehjul kan de færreste slippe styret med den ene hånd og give tegn. Et el-løbehjul kan tage farten af men reelt ikke bremse hårdt, skriver Søren Svendsen i sit debatindlæg. Foto: Nils Svalebøg

Debat: I FrederiksbergLIV 9. juni skriver Balder Mørk Andersen (SF), at et flertal i by og miljø-udvalget (K, V og R) ønsker at tillade to private el-løbehjulsfirmaer at opstille 500 el-løbehjul og 75 parkeringsbokse i byrummet.

Jeg tror ikke, at man kan have cyklen som dagligt transportmiddel og samtidig synes, at det er en en god idé. Jeg kender i hvert tilfælde ingen cyklister, der synes det. Til gengæld møder jeg en del bilister, der synes, det er en god idé. Det skyldes jo nok, at det ikke er dem, der skal slås om pladsen med løbehjulene.

På et el-løbehjul kan de færreste slippe styret med den ene hånd og give tegn. Et el-løbehjul kan tage farten af men reelt ikke bremse hårdt. Styringen på et el-løbehjul er så nervøst, at de færreste kan dreje hovedet og kikke bagud uden at slå et ordentligt slag. Det er bare nogle af de problemer, der gør det ubehageligt at dele cykelsti med dem som cyklist.

Annonce

Så jeg vil foreslå de politikere, der synes det er en god idé med el-løbehjul, at bruge cyklen som det primære transportmiddel den næste måneds tid og så tage det op igen.


Undersøgelser har vist, at et udlejnings-elløbehjul i gennemsnit lever en måned. En måned! Det er et forfærdeligt ressourcesvineri og passer meget dårligt med et grønt Frederiksberg.

Søren Svendsen


Et andet aspekt er, at Københavns Kommune har besluttet ikke at have udlejning af el-løbehjul i indre by og brokvartererne. Det er der nok en grund til. Det betyder også, at Frederiksberg så kan blive el-løbehjulscentral for alle dem, der skal i byen og hjem sidst på natten. Det bliver en fest med glade og berusede folk på el-løbehjul. Og hvor mange af dem finder mon parkeringsboksene når de skal af med løbehjulene?

Den sidste ting er, at undersøgelser har vist, at et udlejnings-elløbehjul i gennemsnit lever en måned. En måned! Det er et forfærdeligt ressourcesvineri og passer meget dårligt med et grønt Frederiksberg.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Alarm 112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Kultur

Forfatter Anders Bodelsen er død

Børn

Vuggestue lever i støjhelvede: - Vi kan ikke føre en samtale indenfor, selvom dørene er lukkede

Byliv

Månedens Buket: Susan spreder glæde og motivation til at røre sig - også når det regner

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

Annonce