Annonce
Debat

Frederiksbergs kulturliv skal forene generationer

- Hvorfor bruger vi ikke vores plejehjem til at åbne kulturelle oplevelser, som kunne være til glæde for både beboerne og byens borgere? spørger Niko Reich Morales (K). Foto: Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Debat: Frederiksberg er en by med et rigt kulturliv. Dette mærkes tydeligt, når man bevæger sig rundt i bybilledet med lystige rådhusklokker og klassisk musik fra undergrunden.

Herudover er Frederiksberg også en kommune, som prioriterer kulturlivet højt. Opførelsen af den nye del af Aveny-T teateret, en ny kulturskole på konservatoriegrunden og de for nyligt afholdte ældrekoncerter er gode eksempler på, hvordan Frederiksberg Kommune sikrer gode forhold og gode kulturelle oplevelser i kommunen.

I mit arbejde som social- og sundhedsassistent har jeg af flere omgange arbejdet på plejehjem. En af de ting, som altid fascinerede mig, var, at uanset beboernes alder eller helbredsmæssige komplikationer, så kunne de kulturelle oplevelser vække en nysgerrighed og glæde, som var helt speciel.

Annonce

Kultur har egenskab til at bringe mennesker sammen på tværs af forskelligheder og generationer.

Niko Reich Morales (K)

Det samme gjorde sig gældende de få gange om året, hvor plejehjemmet fik besøg af den lokale børnehave eller skole, hvor de sammen sang fællessang. Af og til var oplevelserne glemt få minutter efter, men den monumentale glæde var ikke til at tage fejl af.

Kultur har egenskab til at bringe mennesker sammen på tværs af forskelligheder og generationer. Så hvorfor bruger vi ikke vores plejehjem til at åbne kulturelle oplevelser, som kunne være til glæde for både beboerne og byens borgere? Det kunne være alt fra minikoncerter til endags-udstillinger.

Det skal selvfølgelig være med respekt for beboerne på plejehjemmet, men ellers er det nærmest kun fantasien, der sætter grænser.

Jeg er sikker på, at Frederiksbergs kultur og foreningsliv i samarbejde med kommunen og byens plejehjem ville kunne skabe en masse gode oplevelser, som også ville kunne forene os på tværs af generationer.

Annonce
Debat

Tillykke til Noma og Geranium – men lad os også hylde det lokale shawarma-sted

skattestigninger?

Næsten hver anden borger på Frederiksberg: Skatten skal holdes i ro

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Forurening

Massivt fund af kræftfremkaldende stof vækker bekymring: Findes PFOS også i København?

LIV inviterer

3-2-1 ... Nedtællingen er for alvor begyndt til dette års kvindemesse

KANDIDATTEST

Ved du hvem, du vil stemme på? Tag kandidattesten her

Retssag

Læk om pensionssager fra Frederiksberg Kommune skal for Højesteret

Alarm 112

Anklage: Beruset hjemmehjælper svigtede iltpatient

Kultur

Forfatter Anders Bodelsen er død

Børn

Vuggestue lever i støjhelvede: - Vi kan ikke føre en samtale indenfor, selvom dørene er lukkede

Byliv

Månedens Buket: Susan spreder glæde og motivation til at røre sig - også når det regner

Debat

Kære konservative: Fortæl hvad I vil gøre for borgerne frem for skræmmekampagner

Annonce