Annonce
Gadebelysning

Frida råber politikerne op: Valby er en mørk og utryg bydel

Området omkring Langgade Station er et af de steder, hvor Frida fra Ålholm Skole efterlyser bedre gadebelysning. Foto: Marck Esbjørn B Permin

Debat: Nu er det blevet oktober, og eftermiddagen og morgenerne bliver mørkere. Når jeg cykler i skole lidt i otte, eller når jeg skal hjem fra aktiviteter eller venne-besøg om eftermiddagen, er det allerede mørkt, og der er bare alt for lidt gadebelysning.

For eksempel er der næsten ingen lys i Søndermarken eller på de mange små stier, der forbinder villakvarterne. Jeg kan nævne den lille cykelvej mellem Tschernings Alle og Søndre Alle eller ved gangbroen over Danshøj station. Også i området omkring Langgade Station mangler der gadebelysning. Dette er blot nogle eksempler, listen er desværre meget længere.

Det er med andre ord blevet tydeligt for mig, at gadebelysning ikke står særlig højt på politikernes dagsorden. Kan det skyldes, at de har svært ved at sætte sig ind i, at dette er et problem? Eller at man ønsker at spare penge i kommunekassen?

Annonce

Som ung i Valby, og jeg antager at mange ældre også føler det samme, er Valby blevet en mørk og utryg bydel. Hvis jeg går ude, når det er mørkt på en vej uden gadelygter, er jeg i forvejen utryg.

Det er jo desværre sådan, at rigtigt mange forbrydelser såsom voldtægter, tyverier og lignende ofte sker efter mørkets frembrud og i områder, hvor der mangler belysning. Dette påvirker mig.

Ofte ender jeg med at løbe, mens jeg mærker, hvordan angsten og frygten bygger sig op indeni. Nogle gange vil jeg ikke engang gå ud, fordi der er så mørkt.

Frida 8. klasse Ålholm Skole

Ofte kan jeg se mørke skikkelser på vejen eller et menneske, der enten går bag mig, foran mig eller kommer mod mig, og når jeg hverken kan se deres ansigt eller beklædning tydeligt, bliver jeg bange. Ofte ender jeg med at løbe, mens jeg mærker, hvordan angsten og frygten bygger sig op indeni. Nogle gange vil jeg ikke engang gå ud, fordi der er så mørkt.

Vi er mange, der har det sådan, jeg snakker tit med mine venner om det, og hvis jeg har været hos min veninde, beder hun mig også altid om at sende en besked, når jeg er kommet hjem.

Jeg synes, at det er forkert, at vi skal have det sådan i Valby, jeg elsker ellers at bo her i bydelen, men jeg føler ikke, at min tryghed bliver prioriteret højt nok af dem, der bestemmer.

Hvornår kan vi forvente en handlingsplan og flere penge til gadelygter? Hvis gadebelysning anses for at være for dyrt, så findes der måske alligevel løsninger.

Kan bydelen for eksempel prioritere, at lygterne lyser på de tidspunkter flest mennesker er ude fremfor hele natten?

En god start vil måske være at kortlægge problemet, finde ud af hvor mange valbyborgere, der har det som mig og også spørge borgerne til råds om, hvor problemet er størst. Jeg tror, politikerne vil blive overrasket over problemets omfang.

Så kære politikere, hvornår vil I tage dette problem alvorligt?

Annonce
Advarsel

Hundeejer fandt ben med hvidt pulver i boligområde: - Pas på jeres hunde

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
112

Skyderi på Rentemestervej: En person behandlet på stedet

København

Region til 40.000 ansatte: Coronapas eller hjem uden løn

BYLIV

Benproteser og sexlegetøj: Du drømmer ikke om, hvad folk glemmer i en taxa

Kultur

Stor ændring i elsket og udskældt gadefest

Skuddrab på uskyldig mand under bandekonflikt: Først 26 måneder efter kommer sagen for retten

Corona

Kæmpe testcenter åbner igen: Nu også med vaccination

112

Nyt fra politiet: Her begyndte branden i Maxi Zoo

Underholdning

Sune stopper ikke: Nu kan du eje Rantzausgade eller vælte en bil

Politik

Aggesen raser over Vindfeldt: Vi er blevet mødt af lukkede døre og hold kæft-bolsjer

Politikere vil have en forklaring: Utrygt og bekymrende, at Forsvaret ikke delte viden om PFAS-forureninger

børn & corona

Pyha! Nu kan børn få corona-vaccine hos egen læge

Kommunalvalg

Alternativet i opstillings-ups: Kandidat måtte trække sig for at gøre plads til ung komet

København

TikTok-stjernen S1MBA giver dansk debutkoncert på RUST

Annonce