Annonce
Byggegrund

Gad ikke vente på kommunen: Borgere ryddede selv op i 'Hullet'

En gruppe ildsjæle tog i lørdags selv initiativ til at rydde op i 'Hullet', der kunne være en grøn oase indtil, der bliver bygget ældrecenter og svømmehal på den gamle Beauvaisgrund. Nu håber de bygherren vil hjælpe med at holde området ved lige indtil da.
I årevis er den gamle Beauvaisgrund, 'Hullet', forfaldet mere og mere. I lørdags tog naboerne sagen i egen hånd, fjernede den ene sæk skrald efter den anden og satte en smadret basketballbane i stand.

Der bliver målt op i 'Hullet', da ØsterbroLIV er til rundvisning på den gamle Beauvaisgrund. Grunden bærer tydeligt præg af forfald og ligegyldighed. Skaterbanen ligner noget, der har lige så mange tømmermænd, som de 100 unge, der holdt piratfest der forrige weekend, basketballbanen er fyldt med mos og har ingen kurve.

Hegnet ved busken er væltet, så lokale pushere kan deale stoffer til forbipasserende på Lyngbyvej og et par hjemløse har slået nogle telte op og bruger flittigt et afsidesliggende hjørne som kombineret losseplads og toilet.

Kunne være en grøn oase

Sådan har det været i mange år, til trods for, at grunden er en af de få små grønne oaser i området.

Jeg er helt indforstået med, at det ikke giver mening at opsætte noget større, hvis der alligevel skal bygges om et år, men kan vi som kommune ikke bistå med affaldscontainere, slå græsset og eventuelt beskære buske så det eksempelvis bliver svære at sælge stoffer

Andreas Kiel (S)

- Københavns Kommune har planer om at bygge noget på grunden. Enten noget svømmehal, eller ældrecenter eller måske begge dele. Men ingen kan få at vide, om det er hele grunden, der skal bruges, eller om det først skal stå klar om mange år.

Sådan siger Anton Greiffenberg og slår ud med armene. Han og andre naboer til grunden er frustreret over, at Københavns Ejendomme, der skal bygge på grunden, og Københavns Kommune ikke sørger for at rydde op, renovere og slå græs, så unge og ældre kan udnytte åndehullet.

- Om ikke andet, så indtil der reelt bliver bygget noget nyt. For lige nu står det jo bare og forfalder, siger han.

Annonce

Frem og tilbage er lige langt

I Københavns Ejendomme henviser man til Københavns Kommune omkring byggeplanerne, men forklarer, at det umiddelbart ikke er meningen, man skal opholde sig på grunden, der er lagt ud som byggegrund.

Men da ØsterbroLIV spørger Andreas Kiel fra Teknik- og Miljøudvalget, hvorfor man ikke lader naboerne bruge det midlertidigt, eller i det mindste stiller nogle skraldespande op, så dem, der alligevel bruger området selv kan gøre rent, bliver vi sendt retur til Københavns Ejendomme af forvaltningen.

- Jeg er helt indforstået med, at det ikke giver mening at opsætte noget større, hvis der alligevel skal bygges om et år, men kan vi som kommune ikke bistå med affaldscontainere, slå græsset og eventuelt beskære buske så det eksempelvis bliver svære at sælge stoffer, spurgte politikeren ellers forvaltningen på vegne af ØsterbroLIV. Et spørgsmål, der nu altså er sendt tilbage til Københavns Ejendomme.

Annonce

Store oprydningsdag

I mellemtiden brugte en masse lokale ildsjæle lørdagen på at rydde op på grunden.

- Vi har alle i området en fælles interesse i, at få det bedste ud af de muligheder der er og vi havde en god dag sammen i 'Hullet', siger Anton Greiffenberg.

Han håber nu, at kommunen eller Københavns Ejendomme vil gøre det nemmere for brugere at vedligeholde området.

- Det er jo helt ok, hvis der planlægges ældreboliger eller svømmehal, især hvis dele af området samtidig bevares som offentligt grønt fællesareal, det er jo alt sammen noget lokalområdet har brug for på sigt. Men indtil da er det da komplet skørt ikke at gøre en fælles indsats for at holde så stort et område pænt, grønt og tilgængeligt for alle. Nu har vi som lokale borgere vist, at vi gerne vil det, så nu ser vi frem til at kommunen kommer op af hullet, siger Anton Greiffenberg med et smil på læben.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce