Annonce
Erhverv

Gamle venner har overtaget spisested, hvor de købte frokost som skoleelever

De nye hold bag Rosetta der har været stamkunder på stedet siden deres skoletid. Foto: Rosetta

Rosetta i Nordre Frihavnsgade har været et fast holdepunkt i gadebilledet siden 1995. Midt i coronanedlukningen har seks venner overtaget lokalerne og fortsat retningen med italienske pizza slices og sandwich.

De kunne ikke lade være med at overtage den, da en tidligere ejer stoppede, og tanken om Nordre Frihavnsgade uden Rosetta var ubærlig.

Efter at have besøgt Rosetta igennem hele folkeskoletiden fra Heibergskolen er fem af de seks indehavere nu på den anden side af salgsdisken. Det drejer sig om Magnus Qvistorff, Ruben Jolander, Louis Christensen, Emil Hassan Lyngbæk og Victor Christensen, mens Nikolaj Læssøe er stødt til fra Amager og hurtigt kommet ind i historien om Rosetta.

Annonce

De seks venner er i midten af tyverne har tilsammen masser af erfaring fra restaurationsverdenen blandt andet som kokke og diverse studier inden for økonomi, naturvidenskab og forretning.

Konceptet er klart og tydeligt: Italienske råvarer serveret i det velkendte format af slices med god pizzabund nu tilsat surdej. Ydermere er sandwichene nu også fra eget køkken, ligesom focacciabrødene bages med kærlighed til det italienske håndværk.

Løbende vil menukortet blive udskiftet, så nye smagsvarianter kan prøves af. Ambitionen er at fastholde det Rosetta folk kender, med nogle fornyelser hen ad vejen, og de nye ejere afviser ikke, at Rosetta kan udvides til andre bydele i København.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce