Annonce
Byliv

Gammel fabriksbygning får nyt liv: Christina kan ikke vente med at åbne særligt tilbud til Valbys ældre

Christina Fruergaard bliver forstander på Valbys nye friplejehjem. Foto: PR
Til november åbner Grønttorvets Friplejehjem op for beboere, og de kan se frem til at nyde en hverdag med hjemmelavet mad, udsigt ud over København, et lækkert spabad og ikke mindst nærvær, omsorg og pleje.

På Grønttorvet i Valby er håndværkere i fuld gang med at ombygge den tidligere fabriksbygning til et moderne friplejehjem, som åbner til november 2021.

Grønttorvets Friplejehjem har plads til 66 beboere, og de kan alle se frem til frem til en hverdag i lyse omgivelser med udsigt ud over København og med grønne oaser både i området uden for hjemmet og på de fine tagterrasser.

Christina Fruergaard er ansat som forstander på Grønttorvets Friplejehjem, og hun ser frem til, at bygningen snart står færdig – og ikke mindst til at den bliver fyldt med liv af både beboere og ansatte.

Annonce

Hvis begge personer i et par har behov for en plejebolig kan det ofte være en udfordring at finde et hjem, som kan tilbyde lejligheder ved siden af eller over for hinanden. Men den mulighed har vi.

Christina Fruergaard, forstander

- Jeg glæder mig til, at vi kan åbne dørene og give vores beboere en hverdag, hvor vi kan nyde hinandens selskab og udnytte de fine faciliteter, siger Christina Fruergaard, og fortæller, at der blandt andet vil blive lagt særlig fokus på måltiderne.

- Hjemmet har eget produktionskøkken, og den dejlige hjemmelavede mad vil være med til at sikre, at måltiderne bliver et af dagens store højdepunkter. Beboere og ansatte vil spise sammen, og vi vægter tid og ro omkring måltiderne højt, da et godt måltid mad i hyggelige rammer er vigtigt for livskvaliteten, siger Christina Fruergaard, der også pointerer, at det naturligvis er muligt at sidde alene og spise, hvis det er det, man ønsker.

Ledige pladser på friplejehjemmet

Flere beboere er allerede visiteret til at flytte ind på Grønttorvets Friplejehjem, men der er også stadig ledige lejligheder. Her i opstarten er der også en unik mulighed for, at ægtefæller eller samlevere kan flytte ind på hjemmet og fortsætte deres hverdag sammen.

- Hvis begge personer i et par har behov for en plejebolig kan det ofte være en udfordring at finde et hjem, som kan tilbyde lejligheder ved siden af eller over for hinanden. Men den mulighed har vi netop her i opstarten, siger Christina Fruergaard, der også gør opmærksom på, at alle kan flytte ind på hjemmet – uanset hvilken kommune man bor i nu.

Håndværkerne er i fuld gang med at gøre Valbys nye friplejehjem i Grønttorvet klar til indflytning. Foto: PR

- Når man er visiteret til en plejebolig, kan man frit vælge, at man gerne vil bo på Grønttorvets Friplejehjem. Og det er ikke dyrere end et kommunalt plejehjem, siger Christina Fruergaard.

Hun uddyber at de fleste lejligheder, der er til rådighed er torumsboliger, der står til en husleje på 10.200 kroner. Det er muligt for beboerne at nedbringe omkostningerne for lejemålet ved at ansøge om boligstøtte.

Annonce

Har særlige værdier

Grønttorvets Friplejehjem er en del af Danske Diakonhjem, som tager udgangspunkt i det kristne livs- og menneskesyn.

Det betyder dog ikke, at man skal være kristen for at få plads på Grønttorvets Friplejehjem, siger Christina Fruergaard.

- Det betyder ikke, at man skal være kristen for at flytte ind eller arbejde her, men det betyder, at vi har det enkelte menneske i fokus, og vi møder hinanden med ligeværdighed og respekt. Vi ønsker at give alle en god hverdag, hvor der bliver lyttet til den enkeltes behov og ønsker, og hvor alle bliver mødt med den pleje og omsorg, de har behov for, lyder det.

Kom til åbent hus

Grønttorvets Friplejehjem inviterer alle interesserede – både beboere, pårørende, medarbejdere og andre – til Åbent Hus den 29. september fra kl. 16-19. Læs mere på hjemmesiden www.grønttorvetsfriplejehjem.dk.

Annonce
Bydel

Usædvanligt opråb: Kom og parkér jeres cykler her

København

Søndagens coronatal: Tre døde med Covid-19 det seneste døgn

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
KULTUR

Tine og Carsten genåbner ikonisk kulturperle: - Det ville jo være synd, hvis der kom en cykelhandler i stedet

Samfund

Skilt skrevet på dansk skaber forvirring blandt romaer på Lyngsies Plads

Danmark

Løvkvist til DF-årsmøde: Den weekend, Pia Kjærsgaard mistede sit parti

Sport

Chris Anker Sørensen er omkommet efter trafikulykke i Belgien

Danmark

14.028 klip i kørekortet på et halvt år: Alt for mange er optaget af mobiltelefonen i trafikken

byliv

Ny hæder til København: Kåret som verdens sikreste by

Byliv

Folkefest på alléen: Årets teaterflise er lagt

Byudvikling

Så er den gal igen: Søjler i skandalebyggeri lever ikke op til brandkrav

Debat

Send ungerne på plejehjem

Københavns fremtid

KøbenhavnLIV inviterer til live-debat 50 dage før kommunalvalget

Byliv

Ikoniske Café Rosenhaven lukkes efter hård kamp: Det gør ondt at sige farvel

Byudvikling

Det er nu eller aldrig: Halvdelen af Bispeengbuen skal rives ned

Annonce