Annoncørbetalt indhold

Genoptræning: Derfor bør du bruge en sofacykel

PR-foto credit

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Leder du efter et træningsredskab, som du nemt kan bruge til at træne med derhjemme, og som ikke fylder særlig meget? Så kan det være, at du bør investere i en sofacykel. For med den kan du nemt sidde i sofaen og cykle, mens du ser fjernsyn, tjekker dine sociale medier eller læser avisen.

Sofacyklen er egentlig betegnelsen for en cykeltype, som blev udviklet i 1930´erne, hvor man sad tilbagelænet, som i en sofa, og bare cyklede derudaf. Netop på grund af denne meget behagelige siddestilling, navngav man cyklen sofacykel.

Annonce

Man kan også se cyklerne rundt omkring på de danske cykelstier, men i dag bruges betegnelsen ofte i en anden sammenhæng, nemlig til en god træning indendørs. Så vil du gerne have en utrolig let cykel, hvor du i bund og grund bare skal sætte dig i din sofa, på en kontorstol eller måske din lænestol. Så kan du tjekke hjemmeland.dk ud for at se en pris på en sofacykel.


Hvem har gavn af en sofacykel?

En sofacykel kan nemt bruges af alle, men den er dog særlig velegnet til mennesker, som har været udsat for en sygdom eller skade, og som har brug for genoptræning. Den er nem at bruge derhjemme og kan bruges som et supplement til ens genoptræning hos fysioterapeuten. Derudover kan den selvfølgelig også benyttes, hvis man på grund af alderdom ikke længere er i samme form, som man var engang. Her kan det være et godt valg til stimulering af kroppen.

Sofacyklen kan således både være til ældre, som ikke har lyst til at bevæge sig ned i et motionscenter. Med sofacyklen får de alligevel muligheden for at træne deres muskler i ben og fødder, samt at få gang i noget kalorieforbrænding. En sofacykel vil også være en oplagt mulighed for handicappede, da det ikke kræver det store at kunne benytte sig af cyklen, da man ikke skal meget andet end at træde i pedalerne.

En sofacykel kan man nok ikke kalde for et hjælpemiddel, men når det er sagt, så kan de give en god mulighed for træning i dit eget hjem, uanset hvilke udfordringer du har.


Hvordan foregår genoptræning?

En sofacykel er især god til at få knæet i gang ved at smøre knæet og øge muskelstyrken over knæleddet. Det er en rigtig god ide at benytte sig af en sofacykel til genoptræning, men man skal huske at supplere det med andre stabilitetsøvelser.

Der er tre faser, når man skal genoptræne. Den første er mobiliseringsfasen, så kommer træningsfasen og til sidst den idrætsspecifikke fase. Sofacyklen kan benyttes i træningsfasen og den idrætsspecifikke fase.

Du kan se udvalget af sofacykler hos hjemmeland.dk. Grunden til at cykling ikke er okay i mobiliseringsfasen er, fordi at belastningen er for stor, også selvom du vælger kun at træne med lidt modstand. Årsagen til at cykling er godt for genoptræning af især knæ er, at man få knæene i gang, uden at belaste dem for meget. Man får ikke stødpåvirkninger, ligesom man ville gøre ved løb, men i stedet får man aktiveret knæleddet, samt musklerne omkring knæleddet.

Du kan også selv bestemme, hvor meget modstand, der skal være, når du træder i pedalerne. Derfor er en sofacykel det perfekte valg, da de har forskellige modstandsniveauer, samt træningsprogrammer, som gør, at du kan få en korrekt og effektiv genoptræning.


Et eksempel på en lille og enkel maskine

Sofacyklen inSPORTline Rayro er en nem, lille og enkel maskine, som giver dig mulighed for at kunne motionere, mens du sidder ved dit skrivebord eller i din sofa. Cyklen er udstyret med en intelligent computer, som kan vise dig din træningsdata. Det kunne være træningsdata som forbrændte kalorier, omdrejninger og tid.

Du kan både træde på sofacyklen som en helt normal cykel, men faktisk også træde den bagud, og på den måde får du stimuleret nogle forskellige muskelgrupper. Pedalretningen har nemlig ikke en indflydelse på træningsdataerne, da de stadig vil blive målt af den tilkoblede computer.

Du kan ved hjælp af en manuel betjent reguleringsknap nemt justere maskines modstand efter dit behov. Derudover er denne maskine meget praktisk, da den kan foldes nemt sammen, hvilket jo gør, at du kan tage den med dig rundt, men også at den faktisk næsten ikke optager noget plads.

Maskinen er 48,5 cm i længden, 36,5 cm i bredden, 26,5 cm i højden og har en egenvægt på 2,3 kg.

Denne artikel indeholder sponsoreret indhold

Om Annoncørbetalt indhold

Annoncørbetalt indhold er et annonceformat, der er blevet til i samarbejde mellem Jysk Fynske Mediers kommercielle afdelinger og en annoncør.

Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle medarbejdere er således ikke involveret i nogen faser af udviklingen af det betalte indhold. Lige som annoncørerne ikke har nogen indflydelse på det redaktionelle indhold på Jysk Fynske Mediers nyhedssites.

Når en artikel er markeret med ’annonce’ eller ‘annoncørbetalt indhold’, betyder det, at en annoncør har betalt for artiklen og har haft indflydelse på indholdet i den konkrete artikel.

Annoncørbetalt indhold skal leve op til Jysk Fynske Mediers nyhedssites øvrige stil, tone og den generelle kvalitet, som læserne normalt forventer sig at møde.

Annoncørbetalt indhold vil altid være tydeligt afmærket med ‘Annoncørbetalt indhold’ og annoncørens logo for at gøre det tydeligt for vores læsere, at artiklen er betalt. Desuden vil valg af skrifter, farver og design adskille sig fra Jysk Fynske Mediers uafhængige redaktionelle artikler for at undgå forveksling.