Annonce
Slut med afvisninger

Giver garanti: Fra i dag SKAL politiet rykke ud til disse anmeldelser med det samme

En ny politigaranti betyder, at politiet skal rykke ud, hvis en borger anmelder vold og voldtægt. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Ambitionen er, at ventetiden maksimalt må være 10 minutter ved bestemte anmeldelser

Fremover skal det være slut med at ringe forgæves til politiet, hvis man ringer for at anmelde en fire forskellige former for kriminalitet. Det er en del af den nye politigaranti, der mandag trådte i kraft.

Med politigarantien er politiet nu eksempelvis forpligtet til rykke ud ved alle indbrud i private hjem. Det skal ske senest 24 timer, efter borgeren har anmeldt indbruddet til politiet.

Derudover skal politiet rykke ud med det samme, hvis der er akut behov for politiet i sager om vold og voldtægt.

Annonce

I Københavns Politi mener man, at man allerede i dag opfylder målene 'i de fleste af sager'. Men man vil bruge garantierne til at have en endnu bedre dialog med borgerne, fortæller politidirektør Anne Tønnes.

- Vi vil gerne være tydeligere i vores kommunikation med borgerne, så de ved, hvad de kan forvente og har krav på fra politiets side. Det arbejde er allerede i gang og her bliver politigarantierne et godt værktøj, fordi de netop sætter klare rammer for, hvordan anmeldelser om indbrud, vold, voldtægt og narkosalg ved skoler skal håndteres, siger hun.

Justitsminister Nick Hækkerup (S) understreger, at den hurtige udrykning fra politiet er nødvendig. Både af hensyn til borgeren, men også for at øge sandsynligheden for, at en eventuel forbrydelse bliver opklaret.

- Hvis du er offer for så alvorlige forbrydelser som indbrud, vold eller voldtægt, har det en enorm betydning, at du hurtigt får hjælp af politiet. En hurtig indsats er afgørende for, at politiet kan hjælpe med at genoprette trygheden og efterforske forbrydelsen. Det må der aldrig herske tvivl om, og derfor indfører vi nu en garanti for, at politiet rykker ud så hurtigt som muligt.

- Eksempelvis skal politiet nu rykke ud med det samme, hvis politiet modtager en anmeldelse om åbenlyst narkotikasalg på eller omkring skoler.Forhåbentlig kan det være med til at give ofrene en større følelse af ro og tryghed, siger han i en pressemeddelelse.

I 2019 viste en undersøgelse fra Rigspolitiet, at 20 pct. af dem, der bliver udsat for kriminalitet, er utilfredse med politiets ageren af deres sag. Efterfølgende har Københavns Politi forsøgt at lave en kontaktpersonordning, hvor offeret for en forbrydelse får en direkte indgang til politiet, ligesom kontaktpersonen løbende opdaterer personen om udviklingen i sagen.

Derudover har politiet udviklet et et skema, som giver et overblik over, hvad man som anmelder kan forvente af politiet.

- Selvom det visuelle overblik er et simpelt værktøj, er de første erfaringer gode. Flere borgere, der har været udsat for kriminalitet, har fortalt, at de efter gennemgangen har fået et bedre overblik over sagsforløbet og ved, hvad de kan forvente af os, siger politidirektør Anne Tønnes.

Sådan ser det visuelle overblik, Københavns Politi giver til voldsofre.


Annonce
Kaos

Københavnere må lede i timevis: Hvorfor er der ikke parkeringspladser til alle med en p-licens?

Det sker

Forkæl dine smagsløg: Kig forbi Østerlandsk Thehus på fredag

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Ballade i nattelivet

Heste og flere betjente på gaden: Politiet styrker indsatsen i nattelivet

Sure smileys

Spisested holdt sur smiley skjult: - Jeg føler mig hårdt behandlet

Trafik

Jens turde ikke krydse perron: Retter kritik af DSB

112

Hunde angriber elever: Fem på hospitalet

Skal man absolut fyre krudt af, bør det begrænses til mellem klokken 24 og 01 nytårsaften. Bum!

corona

Det skal være nemmere at få et stik: Nye vaccinecentre åbner

sexisme og sexchikane

Anonyme opråb: Så mange har henvendt sig med sexisme og seksuelle krænkelser i kommunen

Det sker

Øl i store mængder: Kig forbi til en smagsprøve eller to

BYLIV

Tjek de nyeste fødevaretrends - og vær med til at påvirke dem

Forsvaret forurener campingejers fiskesø: - Gå i gang med at rense op nu

Sundhed

Nyt vaccinationscenter på Frederiksberg: Nu tages en kulturinstitution i brug

Tak for kaffe

Ikonisk københavner-café takker af: Farvel og tak for kaffe

byens bedste liv

Vidste du det? Kæmpe juletræ med lys og pynt hænges på hovedet

Annonce