Annonce
Den store badedag

Glem den kedelige maveplasker i svømmehallen: Spring ud på dybt vand i Østerbros åbne hav

Første søndag i maj kan du komme med ud og svømme på åbent hav med Copenwater. Bagefter er der kage og sauna. Foto: Privat
Der er både sauna og kagebord, når københavnerne den første søndag i maj markerer, at den udendørs svømmesæson starter med en fælles maveplasker på åbent hav i Nordhavn. - Men det er følelsen, friheden og fællesskabet, der skal lokke dig med i vandet, siger Christina, der er udendørssvømmer.

Første søndag i maj markerer, at det igen er blevet tid til at dyppe tæerne i havet, men nu kan ud gøre det med kagebord og sauna på Østerbro også.

For svømmere i Copenwater betyder dagen nemlig, at den udendørs svømmesæsonen starter med en fælles tur i bølgerne, hvor alle kan komme med på åbent vand i trygge rammer. 'Svøm Ud Dag i Nordhavn', kalder de det.

- Havnebassinet i Nordhavn tilbyder en tryg ramme for både nye og erfarne svømmere, hvor vi kan svømme sammen. Der er mulighed for at låne våddragt, hvis man har lyst til det, men man kan også hoppe i, i sit badetøj, siger Christine Guldborg Christensen fra Copenwater.

Annonce

Kagebord og sauna

Efter svømmeturen kan du høre mere om de muligheder, åbent vand svømning tilbyder, og få en masse gode råd til, hvordan du kan komme i gang samt info om træningsmuligheder og udstyr. Dette sker over en varm drik og kage i Det Flydende Aktivitetshus.

Det bedste ved at svømme i hav er den følelse det giver når du hopper i, du føles levende som du rammer vandet og adrenalinen pumper rundt i kroppen. Når du begynder at bevæge dig omfavnes du af en ro og lethed i vandet.

Christine Guldborg Christensen

- Vi opfordrer deltagere til at tage lidt kage med, da der traditionen tro vil være et fælles kagebord. Har man lyst til en tur i sauna er der også mulighed for det som en del af eventen, siger Christine Guldborg Christensen.

Hvad er det fedeste ved at svømme i åbent hav?

- Følelsen, friheden og fællesskabet. Det bedste ved at svømme i hav er den følelse det giver når du hopper i, du føles levende som du rammer vandet og adrenalinen pumper rundt i kroppen. Når du begynder at bevæge dig omfavnes du af en ro og lethed i vandet, siger Christine Guldborg Christensen og fortsætter:

- Friheden når man glider gennem vandet og alle muligheder ligger åbne, er helt speciel. Du er forbundet med naturen på en særlig måde med den åbne himmel over dig og vandet omkring dig og du oplever både naturens kraft og ro. I Copenwater svømmer vi altid sammen for hyggen og sikkerhedens skyld og fællesskabet bliver derfor en unik del af oplevelsen. Man samles om den fælles glæde ved vand og natur og hver svømmetur er ikke den samme og det gør det sjovt.

Hvorfor skal man prøve det?

- Fordi det gør en glad at hoppe i vandet! Er man bare det mindste nysgerrig på, hvordan det mon er så skal man komme og være med. Det giver dig en velvære og energi som jeg ikke har oplevet på andre måder.

Hvad giver det dig som menneske at gøre det - og betyder det noget, det er i et fællesskab?

- At svømme i havet giver mig først og fremmest et frirum, hvor alt andet er lige meget. Det er mit meditative rum med mulighed for at trække vejret helt dybt og bevæge min krop - om det er et koldt dyp, en kortere rolig svømmetur eller en længere hurtig tur, siger  Det gør mig glad og giver mig fornyet energi og overskud at svømme i åbent vand. Samtidig er det et sted, der også kan udfordre mig og rykke mine grænser og det elsker jeg også ved det, siger Christine Guldborg Christensen og afrunder:

-Det betyder meget, at det er i et fællesskab, da man kan dele sin glæde og begejstring med andre, der har haft samme oplevelse i vandet. Det er helt klart på grund af det unikke fællesskab i Copenwater, at jeg har kastet mig ud i at svømme nye steder, forskellige distancer og kommer i vandet på dage, hvor jeg mangler motivationen.

Swiminar

Har man lyst til at høre mere om denne dag så holder Copenwater et Swiminar onsdag d. 27 april, hvor du kan høre mere om, hvordan du kan komme i gang!

Læs mere her

Annonce
Alarm 112

25-årig fanget som del af stort netværk: Falske betjente franarrede folk 6,2 millioner kroner

Annonce
Danmark

Onsdagens coronatal: 744 er testet positive siden i går

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu

Konservative følger resten af blå blok: Vil ikke ophæve Hjorts immunitet

Søndagsforstyrrelser

Sadomasochister i stramt tøj omringer Østerbro: Her er vejene, du skal undgå - eller opsøge

Hvert tredje fattige barn har forældre, der arbejder: - Det er ikke en udfordring, der skal negligeres

Annonce