Annonce
Miljø

Gode trafikale forhold på Tagensvej har lange udsigter: Det ene projekt overtager det andet

Hofor er lige nu igang med den helt store skybrudssikring omkring Lygten. Det har i mange måneder haft store konsekvenser for trafikken i området, men der er lys forude. Foto: Jesper E. Gisli
Efter mange måneder med afspærring på Tagensvej, så det et øjeblik ud til, at arbejdet med den omfattende skybrudssikring var ved at nå sit endelige.

Er du en af dem der i de sidste mange måneder har oplevet strækningen ud af Tagensvej over krydset ved Lygten som en sand forhindringsbane - og har du snørklet dig forbi skilte og afspærringer for at komme frem til din destination? Er du en af dem der i sidste uge troede, at nu var trængslerne ved at være forbi, da det med det blotte øje så sådan ud for en stund. Så tog du fejl.


Københavns Kommune overtager vores afspærringer og starter på et projekt, som skal være med til at skabe bedre fremkommelighed for busserne, lave klimatilpasning ved stoppesteder og forny cykelsti og fortov på Tagensvej.

Rigmor Johannesen


Annonce

Der er ikke andet at sige, end at der er en rigtig god grund til, at vi en tid endnu må trækkes med de trafikale udfordringer og afspærring omkring krydset ved Lygten/Tagensvej - for så længe HOFORs er i gang med det stor arbejde med skybrudssikring af Tagensvej som et led i en større plan for kvarteret, så graves der. Ikke nok med det så må vi væbne os yderligere med tålmodighed, for ifølge Rigmor Johannesen, som er projektleder fra HOFOR, så overtages den markante afspærring af et kommunalt projekt, når HOFOR trækker sig tilbage.

- Københavns Kommune overtager vores afspærringer og starter på et projekt, som skal være med til at skabe bedre fremkommelighed for busserne, lave klimatilpasning ved stoppesteder og forny cykelsti og fortov på Tagensvej, fortæller Rigmor Johannesen.

Skybrudssikring

I forbindelse med skybrudssikringen sørger HOFOR for, at der er plads til at lede al regnvandet væk fra kvarteret via rør, der er op til 1,6 meter i diameter.

- Lige nu koncentrerer vi os om at blive færdige med arbejdet på Tagensvej. Vi forventer, at det arbejde er afsluttet sidst på sommeren. Ligeledes er vi på den modsatte side af Tagensvej ved Bispebjerghjemmet også i gang med de afsluttende arbejder, fortæller projektlederen og fortsætter.

- Når vi er færdige, vil regnvand fra kvarteret hurtigt blive ledt væk, så vi sjældent oplever oversvømmede veje, fyldte kloakker og oversvømmelser i kvarteret. I fremtiden vil noget af regnvandet være en del af det skybrudsprojekt, som Københavns Kommune skal udføre i Lersøparken, forklarer projektlederen.

Lige nu arbejdes der på at bryde den øverste meter af skakten ned, hvor boret har tunneleret gennem de sidste måneder, så der ikke er en betonkant lige under vejens overflade. Når kanten er brudt ned, bliver hullet igen fyldt op - og Københavns Kommune kan komme til oplyser HOFOR.

_

Annonce
Alarm 112

Politiet efterforsker bombe- og dødstrusler mod Radio Loud

København

Onsdagens coronatal: 1284 nye smittede - flest siden slutningen af maj

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Navne

Dødsfald: En kulturpolitisk praktiker er gået bort

Sundhed

Ældre får ikke besøg - og raske bliver ikke udskrevet: Sådan rammer sygeplejerske-strejken i København

Debat

Skolestart: 37 familieformer er andet end bare ’mor og far’

Sygeplejerskernes strejke

Sygeplejerske-strejken breder sig: 'De betyder umindeligt meget. Alle andre er jo døde'

BYLIV

Borgmester efterlyser redskaber, der kan bremse voldsomme huslejestigninger

Klima og miljø

Hokus pokus: Fortov og asfalt renser nu luften ved skole

Alarm 112

Ung kvinde voldtaget nær S-togsstation i København

Klumme

Mai & Rådhuset: Skeletterne vælter ud af skabet

København

Danmarks første te-bar er åbnet på Nørrebro og bag konceptet står en af Københavns bedste bartendere

Alarm 112

Tiltale: Mænd førte regnskab over narkosalg på telefon

København

Sygeplejersker udvider strejke med fertilitetspersonale

Annonce